Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
9 juli 2020
Bouwinvest combineert PV met slimme batterijen
Bij appartementencomplex de Rolderdiephof in Utrecht combineert Bouwinvest 320 zonnepanelen met twee Cube-batterijen van de Nederlandse producent iwell.

​Bij appartementencomplex de Rolderdiephof in Utrecht combineert Bouwinvest 320 zonnepanelen met twee Cube-batterijen van de Nederlandse producent iwell. Verbruik en opwek worden zo beter met elkaar in balans gebracht en de zonne-energie kan ook worden ingezet als de zon niet schijnt. Het concept is in principe ook bruikbaar voor nieuwbouw.

Vincent Ruijter, algemeen directeur van iwell: “Cube is onze slimme batterij, die schone energie opslaat en weer levert op piekmomenten, als het energienetwerk zwaar wordt belast. Denk daarbij aan liftgebruik, elektrisch koken en in de toekomst laadpalen. Door die piekbelasting te verminderen volstaat een lagere netaansluiting. Dat bespaart niet alleen geld, maar is ook duurzamer en schoner. Door de Cube in te zetten kan er slim worden gestuurd. Zo hoeven we ons energienetwerk niet in te richten naar de piekmomenten. Dat geldt op gebouwniveau, maar ook op wijkniveau, en zelfs landelijk en op Europees niveau.”

Toekomstbestendige portefeuille
Bouwinvest heeft, namens institutionele investeerders, ruim € 9 miljard belegd in woningen, kantoren, winkels, hotels en zorghuisvesting in Nederland. “Omdat we beleggen voor de lange termijn, investeren we in de toekomstbestendigheid van ons vastgoed. Onze meetlat hierbij is Paris Proof in 2045,” zegt Eric-Jan Dekkers, Manager Technical Management bij Bouwinvest. Het concept zoals dat is ingezet bij de Rolderdiephof in Utrecht wordt na de zomer uitgerold bij een zestal locaties in Leidschendam en Zoetermeer. Meer informatie over de iwell Cube.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Iwell%20website.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Iwell%20website.png

Tags