Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
14 oktober 2015
Bouwleges Rotterdam op de schop?
Uit een artikel in het AD begrijpen wij dat de Rechtbank een uitspraak heeft gedaan over leges in Rotterdam. De staffel die de gemeente hanteert is volgens de Rechtbank onredelijk.

Uit een artikel in het AD begrijpen wij dat de Rechtbank een uitspraak heeft gedaan over leges in Rotterdam. Op het moment van afronding van dit artikel hebben wij die tekst nog niet gepubliceerd gezien. De Rechtbank heeft kennelijk geoordeeld dat de staffel die de gemeente hanteert oneerlijk is.

De NEPROM heeft, samen met onder andere Aedes, Bouwend Nederland en NVB-Bouw, uitgebreide gesprekken gevoerd met de gemeente Rotterdam en de raadsleden over dit onderwerp en specifiek over de staffel. Ook in onze ogen is het niet redelijk om hogere bouwsommen onevenredig te belasten, en nieuwbouwprojecten veel meer leges op te leggen dan kleinere (verbouw)projecten. We zijn blij dat het eerste argument nu door de rechter (in eerste instantie) getoetst en bevestigd is. Het is nog niet duidelijk hoe de gemeente Rotterdam met de uitspraak omgaat. Wij blijven ons inzetten voor substantieel lagere leges voor omvangrijke (nieuw)bouwprojecten.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/juridische-update.jpg

Tags