Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 april 2024
Btw-herziening ter voorkoming van misbruik
Btw-wetgeving wordt herzien om misbruik bij kortdurende verhuur te voorkomen. NEPROM-fiscalisten reageren hierop via VNO-NCW/MKB Nederland. Brancheorganisaties vinden het voorstel te belastend voor ondernemers.

Er wordt overwogen om de btw-wetgeving te herzien om misbruik van het btw-aftrekrecht bij kortdurende verhuur te voorkomen. NEPROM-fiscalisten hebben via VNO-NCW/MKB Nederland gereageerd.

Hoewel de betrokken brancheorganisaties het bestrijden van misbruik steunen, vinden ze het voorstel te ver gaan. Het zou betekenen dat elke (duurzaamheids)verbouwing of onderhoudsuitgave van tenminste €30.000,- vijf jaar lang apart geadministreerd moet worden, wat extra administratieve lasten met zich meebrengt voor ondernemers. Ze pleiten voor alternatieven die zich meer richten op het voorkomen van misbruik.

Partijen zullen hierover verder overleggen tijdens een stakeholderbijeenkomst van het Ministerie van Financiën op 12 april in Den Haag.​

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/codopen.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/codopen.jpg

Tags