Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
19 december 2019
Bye 2019, hello 2020!
De NEPROM kijkt terug op een veelbewogen jaar waarin de stikstofproblematiek centraal stond. Er waren ook de nodige successen te vieren. Van 21 december tot 6 januari zijn wij gesloten.

De NEPROM kijkt terug op een mooi en succesvol jaar. We kwamen veelvuldig aan het woord in de (landelijke) media en niet in het minst over de stikstofproblematiek. Niet zonder succes: de (woning)bouw staat met stip op één bij politieke en beleidsmakers en de spoedwet heeft vooral tot doel die weer vlot te trekken. Daar zijn we trots op. Tegelijkertijd realiseren we ons dat we er nog lang niet zijn. We blijven in gesprek met het ministerie en de politiek en we zijn hoopvol dat de overlast van de stikstofproblematiek voor de woningbouw ten einde komt.

Nog een paar cijfers over 2019. We organiseerden in totaal 69 bijeenkomsten, dat is inclusief de commissievergaderingen. Op de speciaal door ons georganiseerde stikstofbijeenkomst kwamen maar liefst 87 gegadigden af en in onze stikstofwhatsappgroep zitten 163 deelnemers. De Leergang Projectontwikkeling telde 92 deelnemers en de Masterclass Conceptontwikkeling 46. Heb jij je al aangemeld voor een van de NEPROM-opleidingen in het nieuwe jaar?

En laten we de hernieuwde versie van de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling niet vergeten. De vastgoedsector trekt aan en tegelijkertijd ontstaan er allerlei nieuwe uitdagingen, zoals de gewenste versnelling van betaalbare woningbouw, de energietransitie, complexere binnenstedelijke transformaties en behoud van erfgoed. Deze vraagstukken vragen om andere manieren van samenwerking. Dit was aanleiding voor AKRO Consult, BZK, VNG, Bouwend Nederland, TU Delft en de NEPROM om de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling te herzien. Het doel van deze nieuwe Reiswijzer is om te laten zien hoe de samenwerking eenvoudiger, sneller en tegen lagere kosten kan plaatsvinden, met een beter resultaat!

Sinds begin dit jaar is NEPROM New Generation verder geprofessionaliseerd met de oprichting van een bestuur. Ook dit jaar zijn er weer een aantal uitdagende evenementen georganiseerd, waar ze elkaar en de gevestigde orde spraken over de huidige stand van zaken in ontwikkelland. Een hoogtepunt was dit jaar de Citytour XL waarbij een groep van 38 enthousiaste New Genners op studiereis ging naar Brussel en Antwerpen. De NEPROM New Generation bestaat nu uit 200 leden.

Een van de hoogtepunten in 2019 was dat we ruim 800 mensen op de Dag van de Projectontwikkeling mochten verwelkomen. Daar willen we volgend jaar ruim overheen. Heb jij je al aangemeld? Op 16 april 2020 staan de deuren weer wagenwijd voor je open. Kortom, iets om naar uit te kijken.

Voor nu, namens het bestuur en de medewerkers van de NEPROM, wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.

Van 21 december tot 6 januari zijn wij gesloten.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Kerstgroet%202019%20klein.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Kerstgroet%202019%20klein.jpg

Tags