Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
30 november 2018
Combinatiedeal 'Handboek projectontwikkeling' en 'Zo werkt gebiedsontwikkeling'
Alles over het ontwikkelen van de gebouwde omgeving op een rijtje? Schaf dan voor een gereduceerd tarief het Handboek projectontwikkeling én Zo werkt gebiedsontwikkeling aan met deze combinatiedeal.

Met deze complementaire naslagwerken in huis beschikt u over een compleet kennisoverzicht van project- en gebiedsontwikkeling. ​De boeken laten (toekomstige) professionals op enthousiasmerende en toegankelijke wijze kennis nemen van de complexe materie van de uiterst dynamisch en veelzijdige vakgebieden. Ze reiken methoden en tools aan die tot succesvolle projecten leiden en bespreken systeem, proces, inhoudelijke aspecten en persoonlijke competenties. Dit alles geïllustreerd met verhelderende schema's en talloze praktijkvoorbeelden. 

Combinatiedeal
U kunt de boeken 'Handboek projectontwikkeling en Zo werkt gebiedsontwikkeling' gezamenlijk voor €103,- (excl. btw) aanschaffen door een e-mail te sturen naar info@neprom.nl o.v.v. combinatiedeal. 

Handboek Projectontwikkeling
Met gepaste trots presenteert de NEPROM het geheel gewijzigde en geactualiseerde Handboek Projectontwikkeling. Een boek dat thuishoort op het bureau of het nachtkastje van iedere vastgoedprofessional. 

Het boek laat (toekomstige) professionals op enthousiasmerende en toegankelijke wijze kennis nemen van de essentie van ons vakgebied en van de methoden en tools die tot succesvolle projecten leiden. Een onmisbaar handboek voor iedereen die het vak van projectontwikkeling wil doorgronden en meer wil weten over de totstandkoming en exploitatie van vastgoed.

De hoofdauteurs en redacteurs van het boek zijn Ellen Gehner en Gert-Joost Peek, beiden zijn gepromoveerd in vastgoed- en gebiedsontwikkeling en zij hebben jarenlange ervaring als adviseur, onderzoeker en docent in het ruimtelijke domein. Daarnaast hebben diverse co-auteurs uit het werkveld, leden van verschillende klankbordgroepen, vertegenwoordigers vanuit het hoger onderwijs en de vele leden van de community of practice een waardevolle inbreng aan de totstandkoming van het boek geleverd. Alle auteurs zijn erkende deskundigen in hun discipline binnen de projectontwikkeling. Bekijk hier​ wie allemaal meegewerkt hebben aan het Handboek Projectontwikkeling. 

In het boek zijn tal van voorbeelden uit de praktijk beschreven die de dynamiek en de complexiteit van het ontwikkelproces illustreren met in de crisisjaren geleerde lessen. 

Zo werkt gebiedsontwikkeling
Functies, bebouwing en uiterlijk van stad en land veranderen voortdurend. Gebiedsontwikkeling is een methode om die veranderingen in goede banen te leiden. 'De kunst van het verbinden van functies, disciplines, partijen, belangen en geldstromen, met het oog op de ontwikkeling of transformaties van een gebied', luidt de officiële omschrijving.

In Zo werkt gebiedsontwikkeling komen alle aspecten van het vakgebied aan de orde, en dat zijn er heel wat. De lezer krijgt inzicht in de complexe materie, zonder uitgebreide theoretische verhandelingen. In begrijpelijke, nuchtere taal worden systeem, proces, inhoudelijke aspecten en persoonlijke competenties besproken. Dit alles geïllustreerd met verhelderende schema's en talloze praktijkvoorbeelden. Het maakt dit boek tot een uniek standaardwerk voor studie en praktijk.

De auteur, Friso de Zeeuw, kan bogen op veertig jaar professionele ervaring bij overheid, in de politiek, als adviseur en in het bedrijfsleven. Tot eind 2017 was hij de eerste praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. In die hoedanigheid schreef hij dit werk.

Neem hier alvast een kijkje in het boek.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/omgevingswet.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/omgevingswet.jpg

Tags