Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/commissie.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/commissie.jpg
Nieuws
3 november 2022
Commissie Woningmarkt bezoekt Binck Eiland
Op woensdag 2 november bracht de commissie Woningmarkt een bezoek aan project Binck Eiland in Den Haag, verzorgd door VORM B.V.

Op een zonovergoten herfstdag bezocht de commissie Woningmarkt het project Binck Eiland in Den Haag. Het projectbezoek werd vol enthousiasme verzorgd door ontwikkelaar VORM B.V., waaronder commissielid Hans Meurs.

Na de lunch vertrokken we met een gezelschap van twintig personen richting het project. We starten het projectbezoek bij de parkeergarage van Binck Eiland waar de parkeerplaatsen met hefbrug veel bekijks trokken; één plek met ruimte voor twee auto’s. Via de trap komen we uit bij de prachtige binnentuin. Veel ruimte om samen te komen en een plek waar de kinderen dicht bij de natuur leren om zelf groenten en fruit te kweken. Het project biedt een mooie verscheidenheid aan type woningen en prijsklassen, van appartementen tot kleinere gezinswoningen, en van herenhuizen tot penthouses.  
 
Van het laatste type stond er toevallig nog een leeg, en zo bevonden we ons met z’n allen op de vijftiende verdieping van de woontoren genietend van een prachtig uitzicht op Den Haag en de Vliet. Wat ook in het oog sprong waren de groene gevels van de gebouwen, in de vorm van beplanting die met een ingenieus systeem automatisch gevoed wordt. Eenmaal terug bij het verzamelpunt Informatiecentrum Binckhorst, nam Hans Meurs ons mee in de verhalen achter de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk aan de hand van een grote maquette die daar op locatie staat.  
 
De laatste veertig minuten zijn benut om te spreken over de regionale woondeals en welke rol de NEPROM daarin wil vervullen. Op donderdag 3 november schuiven Jan Fokkema en Desirée Uitzetter aan bij minister De Jonge om dit onderwerp verder te bespreken. Hier volgt nog bericht over.  


IMG-4396.jpg

Tags