Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/desso-design-center-286.jpg
Nieuws
18 december 2014
Concept Circle bezoekt Desso – “Luister, leer en creëer”
Op 2 december kreeg de NEPROM Concept Circle een blik achter de schermen bij tapijtfabrikant Desso.

Op 2 december kreeg de NEPROM Concept Circle, op zoek naar innovaties in andere sectoren, een blik achter de schermen bij tapijtfabrikant Desso.

Rob Kragt (marketing manager Nederland) nam de deelnemers mee in Desso’s wereld van duurzame innovatie en vertelde hoe het imago van het bedrijf is veranderd “van oubollige fabrikant van tapijttegels naar innovatieve trendsetter die producten levert die bijdragen aan een gezonder binnenklimaat”.

“Met het omarmen van de Cradle to Cradle®-principes kozen we in 2008 voor een substantieel andere koers. Dat dit werd gedragen door het topmanagement van het bedrijf was cruciaal om de nieuwe koers ook echt te verankeren in de hele organisatie. Het bedrijf had al veel kennis en potentie maar die is aangewakkerd toen onze voormalige CEO Stef Kranendijk de nieuwe koers inzette. Oplossingen naar innovatie zitten vaak al in je eigen bedrijf”, aldus Rob Kragt.

Na zijn inleiding, met een heuse bewustzijnsquiz (hoe groen bent u?) als afsluiting, bezochten we het Design Center. In deze kleinschalige fabriek kan Desso aan klanten het productieproces laten zien en met hen in gesprek gaan om te zoeken naar oplossingen voor bepaalde toepassingen.

Met Bas van de Griendt (manager MVO en duurzaam ontwikkelen bij Bouwfonds Ontwikkeling / hoofddocent van de NEPROM Masterclass Duurzaamheid) en André van der Zalm (Puzzled Innovation) keken de deelnemers terug op het verhaal van Desso en werd bediscussieerd welke lessen wij hieruit kunnen trekken voor onze eigen sector en bedrijven. De lessen werden vastgelegd op de achterkant van - hoe kan het ook anders - tapijttegels. Luister, leer en creëer was er één. Met deze tegeltjeswijsheden, en met een borrel, sloten we de middag af .

Ook in 2015 gaan we met de NEPROM Concept Circle op zoek naar vernieuwingen, binnen én buiten onze sector. Houd de website in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten.


Rode en groene kaarten bij de bewustzijnsquiz


In het Design Center


In gesprek
 

Tegeltjeswijsheden