Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
8 januari 2020
Cursus Blijven Bouwen met BENG en MPG
De regelgeving voor nieuwbouw rond materialen en energie verandert ingrijpend. Wil je nieuwbouwprojecten blijven ontwikkelen zul je je in de nieuwe wetgeving moeten verdiepen.

Bouwend Nederland organiseert ook in 2020 de cursus ‘Blijven Bouwen met BENG en MPG’. En ook in 2020 zijn deze voor het gereduceerde tarief opengesteld voor leden van de NEPROM, NVB en Aedes.

Sinds januari 2018 is een wettelijke grenswaarde ingevoerd voor de Milieuprestatieberekening Gebouwen (MPG). Deze berekent de milieubelasting van de materialen van een gebouw. De EPC in het Bouwbesluit wordt op korte termijn vervangen door BENG-eisen (bijna energieneutrale gebouwen). Voor alle nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, geldt dat aanvragen van een omgevingsvergunning vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de BENG-eisen, als er geen uitstel wordt verleend. Maar wat houdt dit precies in en wat verandert er dan voor jou? In deze training wordt dit je haarfijn uitgelegd. De eerstvolgende bekende cursusdata zijn: 20 februari (Bunnik) en 20 april (Tilburg). Klik voor meer informatie en om je in te schrijven.  

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/BENG%20CURSUS%20KLEIN.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/BENG%20CURSUS%20KLEIN.png

Tags