Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/gebruiker-aan-het-stuur.jpg
Nieuws
14 oktober 2014
De gebruiker aan het stuur
Consumentenorganisaties Ieder(in), VACpunt Wonen en de Nederlandse Woonbond zetten in op meer invloed van eindgebruikers op bouwregelgeving. Lees de handreiking 'De gebruiker aan het stuur'.
Op zaterdag 11 oktober jl. overhandigden de drie consumentenorganisaties Ieder(in), VACpunt Wonen en de Nederlandse Woonbond het onderzoeksrapport ‘De gebruiker aan het stuur’ aan minister Blok van Binnenlandse Zaken. 

Volgens de drie organisaties wordt in de huidige bouwcultuur onvoldoende rekening gehouden met de behoeften en wensen van bewoners. Consumenten moeten daarom een grotere invloed krijgen op de bouwregelgeving en een formele rol krijgen bij het bewaken van plannen voor woningen, gebouwen en de leefomgeving. 

Bouwers, ontwikkelaars en woningcorporaties zouden beter op de hoogte moeten zijn van wat bewoners willen. Met de wensen van bewoners moet ook terdege rekening worden gehouden bij het ontwerpen en realiseren van de gebouwde omgeving.

In de handreiking 'De gebruiker aan het stuur' worden acht aanbevelingen gepresenteerd voor het verbeteren van consumenteninvloed op bouwregelgeving.