Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/constructieve-veiligheid-bijeenkomst.jpg
Nieuws
3 december 2012
De pluspunten van het Constructeursregister
“Het bijhouden en vergroten van de competenties van constructeurs, dat is echt mijn passie”, zegt Frens Pries, directeur van de Betonvereniging.
“Het bijhouden en vergroten van de competenties van constructeurs, dat is echt mijn passie”, zegt Frens Pries, directeur van de Betonvereniging. Met Frank Maatje, directeur bij Bouwen met Staal, trekt hij gezamenlijk het Constructeursregister. In gesprek met de NEPROM vertellen beide heren geanimeerd over wat het Constructeursregister is en wat de voordelen voor een opdrachtgever zijn.

Het Constructeursregister is een organisatie die toeziet op de kwaliteit van constructeurs en de deskundigheid van deze beroepsgroep bevordert. De ingeschreven Register Constructeurs en Register Ontwerpers beschikken over de voor registratie benodigde opleiding en werkervaring. Daarnaast dienen zij in het kader van permanente educatie studiepunten te halen.

Frank Maatje benadrukt dat het voor opdrachtgevers van groot belang is stevige eisen te stellen aan de constructeur die je kiest: “Het Constructeursregister is hierbij een belangrijk hulpmiddel. De ingeschreven Register Ontwerpers zijn in staat het totaalplaatje van een project te overzien. Zij kunnen het complexe proces in goede banen leiden. Dat kan behoorlijk wat faalkosten schelen”.

Als je meer wil weten over het Constructeursregister kun je bijgevoegde argumentenkaart of www.constructeursregister.nl raadplegen. Daar kan je zien wie ingeschreven zijn.

De NEPROM steunt het initiatief en is vertegenwoordigd in de Raad van Toezicht. Ketenpartners dragen immers gezamenlijk de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de constructieve veiligheid van gebouwen. De aanbevelingen van de Gedragscode Constructieve Veiligheid besteden aandacht aan de selectie van de constructeur.

Tags