Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 januari 2018
Debat 40-40-20 en middenhuur
Op 23 januari jl. vond het debat plaats tussen de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens en NEPROM-voorzitter Bart van Breukelen over het woningbouwbeleid van de gemeente Amsterdam.
Op 23 januari jl. vond het debat plaats tussen de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens en NEPROM-voorzitter Bart van Breukelen over het woningbouwbeleid van de gemeente Amsterdam. Debatleider was Erik Faber van Fakton. Directe aanleiding was de invoering van de 40-40-20 regel, waarbij in de nieuwbouw voortaan 40% sociaal, 40% gereguleerde middenhuur en 20% vrije sector gebouwd moeten worden.

Bart van Breukelen zette gedreven uiteen waarom het gekozen beleid slecht is voor Amsterdam en de Amsterdammers en waarom dit uiteindelijk tot minder middenhuur woningen leidt. Hij sprak Ivens tevens aan op de wijze waarop aan overheidszijde in de verkiezingskoorts zo vaak ten onrechte de professionele ontwikkelaars en beleggers negatief en tendentieus worden afgeschilderd, terwijl als je goed kijkt de belangen van de professionele partijen die zich langjarig aan de stad en de te maken kwaliteit verbinden, parallel oplopen met de belangen van de stad en de bewoners. IVBN-directeur Frank van Blokland liet na afloop weten zeer onder de indruk te zijn van de bijdrage van de NEPROM-voorzitter.

Lees de volledige bijdrage van NEPROM-voorzitter Bart van Breukelen
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/bart-van-breukelen.jpg

Tags