Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/opbuuren2.jpg
Nieuws
17 december 2014
Deelnemers Leergang Projectontwikkeling op excursie naar Op Buuren
Op Buuren was in 2013 één van de genomineerde projecten voor de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling.

Op 11 december gingen de deelnemers aan de Leergang Projectontwikkeling op excursie naar het project Op Buuren. Na een eerder Leergang-bezoek (op 10 april) was het nu de beurt aan cursisten van de najaarseditie. Het weer was nu wat onstuimiger, maar het bezoek was opnieuw de moeite waard.
 
Op Buuren was in 2013 één van de genomineerde projecten voor de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling. Tijdens de excursie namen we deze geslaagde locatieontwikkeling onder de loep. Met direct betrokkenen van de gemeente Stichtse Vecht, KondorWessels Projecten en Bouwfonds Ontwikkeling gingen de deelnemers in gesprek over het proces, de samenwerking en natuurlijk het resultaat.

Albert de Vos van de Gemeente Stichtse Vecht, al jaren direct betrokken bij het project, verzorgde de inleiding met een presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de locatieontwikkeling en de samenwerking tussen de gemeente en de markpartijen. Aan de hand van de maquette werd de planontwikkeling door de jaren heen vervolgens toegelicht door Albert de Vos, Pascal Schreur (Bouwfonds Ontwikkeling) en Cyrille Duchateau (KondorWessels Projecten).

Daarna was het de hoogste tijd om zelf een kijkje te nemen in Op Buuren, begeleid door de drie heren. Ondanks het onstuimige herfstweer kregen de deelnemers een goede indruk van het project.Na een nazit met een broodje vertrokken de deelnemers na deze excursie naar hun vertrouwde cursuslocatie, Hotel Oud-Londen in Zeist, waar het derde blok van hun leergang hen te wachten stond.

De praktijkexcursie van de Leergang Projectontwikkeling gaat in 2015 naar het project Meyster’s Buiten in Utrecht waar we met direct betrokkenen van de gemeente Utrecht, Blauwhoed en Heijmans Vastgoed deze locatieontwikkeling onder de loep nemen.

Ook interesse om deel te nemen aan de Leergang Projectontwikkeling? De data voor de volgende ronde zijn 12 t/m 14 februari, 12 t/m 14 maart, 9 t/m 11 april en 30 april + 1 en 2 mei 2015.

Meer informatie vind je op www.neprom.nl/lpo