Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Desiree%20voor%20Nieuwsbrief.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Desiree%20voor%20Nieuwsbrief.png
Nieuws
10 oktober 2019
Desirée Uitzetter op BNR Nieuwsradio
Vanmorgen was NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter te gast bij BNR Nieuwsradio waar zij haar reactie gaf op het onderzoeksrapport ‘Spotlight Residential: The residential paradox’ van internationale vastgoedadviseur Savills.

Vanmorgen gaf NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter een reactie op het onderzoeksrapport ‘Spotlight Residential: The residential paradox’ van internationale vastgoedadviseur Savills.

Het rapport laat zien dat de sterk aanhoudende vraag naar en schaarste van (betaalbare) woningen niet beantwoord wordt met voldoende nieuwbouw. Ondanks dat er voldoende kapitaal bij marktpartijen beschikbaar is, zijn bouwprojecten in toenemende mate onrendabel geworden, door hoge bouw- en grondkosten, in combinatie met de kostenverhogende effecten van overheidsregulering.

Volgens Uitzetter is het zaak dat gemeenten gaan kijken of ze de regels in sommige gevallen kunnen versoepelen. Ook vindt Uitzetter dat er teveel wordt gestuurd op binnenstedelijk bouwen. Volgens haar is het onvermijdelijk om in de stad te bouwen, maar ze vindt ook dat daarbuiten moet worden gekeken. "Veel mensen willen nog altijd een huis met tuin. Die huizen kun je niet in het centrum bouwen. Dat is erg complex en duur."

Luister het gehele interview terug