Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Dag%20van%20de%20stad%20klein.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Dag%20van%20de%20stad%20klein.png
Nieuws
10 oktober 2019
Desirée Uitzetter op Dag van de Stad
NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter is speciale gast tijdens Dag van de Stad op 28 oktober. Met een opgave van één miljoen extra woningen tot 2030 is het pleidooi van Uitzetter voor meer regie en samenwerking tussen private en publieke partijen actueler dan ooit.

Met een opgave van één miljoen extra woningen tot 2030 is het pleidooi van BPD-directeur en NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter voor meer regie en samenwerking tussen private en publieke partijen actueler dan ooit. Zij geeft hierover een last lecture op de Dag van de Stad op maandag 28 oktober in het World Forum in Den Haag. De woningbouw- en verstedelijkingsopgave is ook onderwerp van gesprek in het Lagerhuisdebat 'De hoogte of het groen in'. En in diverse inhoudelijke sessies wordt samen op zoek gegaan naar slimme oplossingen die meerdere thema's omarmen. Speel bijvoorbeeld de serious game van het programma Stedelijke Transformatie in het Testlab. Daarmee krijg je inzicht in de manier waarop je met belangen bij de binnenstedelijke woningbouwopgave kunt omgaan. Of leer meer in de masterclassses – over ontwerpen met integrale visie door de Bouwagenda bijvoorbeeld, of over het onderzoek naar het nieuwe stadmaken door BPD.

Interview
Als voorproefje op de Dag van de Stad kun je op https://agendastad.nl/als-ontwikkelaar-heb-je-niet-alleen-het-antwoord/ alvast een uitgebreid interview met Uitzetter lezen. Hierin geeft zij onder andere antwoord op de vraag wat zij wil delen in haar last lecture. Uitzetter vertelt het vooral te willen hebben over samenwerking in de keten van project- en gebiedsontwikkeling, om de woningopgave te laten slagen. "Ik zie een enorme drive bij ambtenaren, projectontwikkelaars maar ook bij bouwers, beleggers en architecten om mooie woonwijken te creëren. We zijn daarin allemaal welwillend. Als voorzitter van de NEPROM wil ik dan ook een Coalition of the Willing vormen met partijen die nieuwe duurzame steden willen maken. Samen optrekken is de enige optie. We moeten de traditionele grenzen tussen private en publieke organisaties daarbij loslaten en de verantwoordelijkheid samen oppakken. Met die gedachte wil ik de zaal prikkelen op 28 oktober."

Meer info en aanmelden
Het volledige programma van Dag van de Stad staat op https://www.dedagvandestad.nl/. Via deze pagina kun je je tevens direct aanmelden.