Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/leden/Irene%20Ponec286.jpg
Nieuws
28 juni 2017
Dit is de NEPROM: Irene Ponec
Met de serie ‘Dit is de NEPROM’ willen we laten zien dat onze vereniging gemaakt wordt door actieve en gedreven mensen, werkzaam bij onze lid-bedrijven. Deze keer: Irene Ponec (Ymere).
Met de serie ‘Dit is de NEPROM’ willen we laten zien dat onze vereniging gemaakt wordt door actieve en gedreven mensen, werkzaam bij onze lid-bedrijven. En we willen professionals inspireren om met hun ervaring en expertise bij te dragen aan onze verenigingsactiviteiten.

Wie ben je?
Mijn naam is Irene Ponec en ik word blij van het maken van mooie, fijne plekken voor mensen. Het werken aan die plekken heb ik gedaan bij Bouwinvest, ERA Contour en nu bij Ymere. Begonnen op Borneo-eiland en daarna heb ik via de Bijlmermeer en Leidse Rijn tot in Maastricht gewerkt. Van eengezinswoningen in Purmerend of Almere tot een herontwikkeling van een buurt in de Pijp of een ingewikkelde locatie als het voormalig Archiefterrein in Amsterdam. En dat is ook de stad waar ik al lange tijd woon. Op dit moment in een CPO project in het Amstelkwartier. Dit nieuwe stukje stad zie ik dagelijks anders, leuker en interessanter worden. Een fantastische plek om te wonen voor een ontwikkelaar!

Wat is jouw betrokkenheid bij de NEPROM?
Mijn eerste kennismaking met de NEPROM was tijdens mijn afstuderen. Ik was nieuwsgierig naar de kwaliteit van het opdrachtgeverschap van marktpartijen bij de ontwikkeling van VINEX locaties. Ik interviewde toen de voorzitter Ko Blok. Sindsdien voel ik mij verbonden met de NEPROM. Een netwerk van gedreven mensen die kennis delen, ideeën uitwisselen en elkaar stimuleren goede integere opdrachtgevers te zijn. Ik sta achter het gesprek dat wij met de verschillende overheden voeren om er voor te zorgen dat planontwikkelingen en wetgeving uitvoerbaar worden. En hoe wij als NEPROM steeds op zoek zijn naar partijen met wie wij kunnen samenwerken om de gebouwde omgeving zo te maken dat mensen er gelukkig zijn. Projectontwikkeling is een prachtig vak, dat wij uitoefenen in dienst van de maatschappij, de eigenaren van de gebouwde omgeving en de gebruikers ervan. Vanuit die betrokkenheid heb ik met een groep leeftijdsgenoten in een ver verleden PROmise opgericht, heb ik enkele keren bijdragen geleverd aan de Masterclass Conceptontwikkeling en de Dag van de Projectontwikkeling en heb ik vanuit ERA Contour en nu vanuit Ymere zitting in de Commissie Woningmarkt.

Wat is jouw bijdrage aan de professionalisering van de sector?
Dagelijks ben ik bezig om de sector te professionaliseren. Van het ontwikkelen van een bouwkostenbudgetteringsysteem bij Bouwinvest tot het ontwikkelen van methoden en technieken voor conceptontwikkeling bij Ymere. Het professionaliseren van het opdrachtgeverschap hebben wij bij Ymere de laatste jaren hoog op de agenda gezet en ik vind het fantastisch dat ik de ruimte krijg om hier een flinke bijdrage aan te kunnen leveren en de opgedane kennis actief te delen binnen onze sector.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/leden/Irene%20Ponec286.jpg

Tags