Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
8 juni 2012
Duurzaam ontwikkelaar Onno Dwars finalist Young Talent Award
Onno Dwars, vastgoedontwikkelaar en manager duurzaamheid bij Volker Wessels, heeft de finale bereikt van de Young Talent Award.
Onno Dwars, vastgoedontwikkelaar en manager duurzaamheid bij Volker Wessels Vastgoed, heeft de finale bereikt van de Yardi / Vastgoedmarkt Young Talent Award. Op 7 juni ging hij tijdens de Provada in debat met andere kandidaten en overtuigde de jury met een inhoudelijk sterk optreden.

Als warm pleitbezorger van duurzaamheid in ‘ontwikkelaarsland’ werd Dwars gekandideerd door Claudia Bouwens, programmabegeleider Energie en Duurzaamheid bij de NEPROM. De winnaar wordt mede bepaald via een online stemronde op vastgoedmarkt.nl. Breng je ook jouw stem uit?

In het debat met vijf andere jonge vastgoedprofessionals betoogde Dwars dat duurzaam ontwikkelen echt in zijn vezels zit en dat hem dat ook een duidelijk profiel geeft. Op de vraag of de huidige tijd niet vooral behoefte heeft aan generalisten had hij een helder antwoord: “Generalist moet je inderdaad zijn maar je moet ook een passie hebben. Ik ben een generalist met duurzaamheid als specialisme en drijfveer. Dat is prettig want het geeft je een gezicht”. De twee andere finalisten zijn Danny Bosman (ABC Management Groep) en Wouter Stevens (DTZ Zadelhoff). Bekijk de video van het Young Talent Debat.

Ook in NEPROM-verband draagt Onno Dwars op enthousiaste wijze bij om duurzaam ontwikkelen daadwerkelijk te verankeren in projecten en organisaties. Zo deelt hij als gastdocent zijn praktijkervaringen in de Masterclass Duurzaam Ontwikkelen en denkt hij mee over uitvoering van het Lente-Akkoord.

Claudia Bouwens, Programmabegeleider Energie en Duurzaamheid bij de NEPROM, leerde Onno de afgelopen jaren goed kennen en nomineerde hem. ‘Een jong en enthousiast geluid,’ meldde zij bij de aanmelding. ‘Dwars heeft een aanstekelijke kijk op de klantvraag en weet hoe hij hierop kan inspelen. Hij is gedreven, en vindt energiebesparing écht belangrijk. Hij stond aan de wieg van de zogenaamde energieconsulenten. Ook de pragmatische kijk op duurzaamheid wordt geroemd. Voor mij is een professional als Onno Dwars een voorbode van de nieuwe generatie ontwikkelaars.’

Claudia was dan ook zeer tevreden over het doordringen van Onno tot de finale van de Young talent Award: ‘Ik roep iedereen binnen en buiten onze geledingen dan ook op te stemmen op Onno als ambassadeur van duurzaam ontwikkelen!’

De winnaar wordt gekozen op basis van een online stemronde en het eindoordeel van de jury, dat zwaar mee zal wegen. In het najaar wordt de winnaar bekend gemaakt.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/young-talent-award.jpg

Tags