Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 februari 2016
DVDP heeft gemeenten veel te bieden
Juist voor beleidsmakers, projectmanagers en bestuurders die zich bij gemeenten bezighouden met de nieuwe stedelijke ontwikkelingen heeft het DVDP programma dit jaar veel te bieden.

Juist voor beleidsmakers, projectmanagers en bestuurders die zich bij gemeenten bezighouden met de nieuwe stedelijke ontwikkelingen heeft het DVDP programma dit jaar veel te bieden.

Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling, op 13 april aanstaande, kunnen de deelnemers hun eigen programma samenstellen en kiezen uit een breed palet aan kennissessies, lezingen en workshops. Voor elk wat wils dus. Zeker ook wat betreft actuele thema’s die leven bij gemeenten. Een greep uit het programma:

Tijdelijke huisvesting voor statushouders en andere woningzoekenden
Met Jos Wienen (voorzitter VNG-Adviescommissie Asiel en Integratie (Burgemeester Katwijk), Gerhard Bolk (AM), Jan van Barneveld en Richard Winkels (De Alliantie).

Slimme coalities in de naoorlogse wijken
Met Gertjan Giele (gemeente Den Haag), Mirjam Huffstad (WOM Zuidwest) en Allard van Spaandonk (Bouwinvest REIM). Over hoe je de stedelijke vernieuwing in onze naoorlogse wijken weer aan de praat krijgt onder het nieuwe gesternte van de Woningwet en de veranderde rol van corporaties.

Omgevingswet: naar meer flexibiliteit en dynamiek?
Met Bart Krol (gedeputeerde provincie Utrecht), Jop Fackeldey (G32) en Friso de Zeeuw (praktijkhoogleraar gebiedsontwikkeling). Uitgebreid gaan we tijdens deze dag in verschillende sessies in op de implementatie en mogelijkheden van de Nieuwe Omgevingswet en de veranderingen in werkwijze en cultuur die dat met zich meebrengt.

Gezinsappartementen in de stad
Met Myron Freeling en Hans van Rossum (gemeente Rotterdam) en Bas Liesker (Heren5) en Bart van Breukelen (NEPROM).

De energieleverende wijk
Met Boris Hocks (Posad Spatial Strategies). Hoe ziet Nederland er in 2040 uit als we in ons gehele energiegebruik door middel van duurzame technieken (pv, wind, bio, warmte) voorzien. Hoeveel windmolens hebben we daar voor nodig en hoe zij die ruimtelijke in te passen. Hoe zit dat met pv-panelen en zonnecollectoren, waar kunnen we die allemaal kwijt, hoe ziet dat er uit en hoe is dat te managen? Pas als je de oplossing ziet, heb je het probleem door!

Samen Werken aan De Nieuwe Opgave
Samen willen wij op de DVDP werken aan De Nieuwe Opgave. Tijdens dit inspirerende evenement willen we dan ook zoveel mogelijk disciplines bij elkaar brengen om met en van elkaar te leren. Dit doen we door de verschillende invalshoeken en belangen te belichten en professionals met verschillende disciplines aan het woord te laten, ieder vanuit zijn/haar eigen vakmanschap, kennis en kunde. 

De DVDP wordt georganiseerd door de NEPROM in samenwerking met onder meer de VNG en G32. Andere partners zijn de ministeries van I&M en BZK, het IPO (provincies), IVBN (beleggers), BNA (architecten), NVM (makelaars en taxateurs) en de Vernieuwde Stad.

Vertegenwoordigers van onder meer de volgende gemeenten hebben zich al aangemeld: Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Culemborg, Den Haag, Ede, Enschede, Gilze en Rijen, Leiden, Lelystad, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend en Rotterdam. Deelnemers werkzaam bij overheden betalen het gereduceerde tarief van € 245,- (ex btw).

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/politiek/gemeentehuis.jpg

Tags