Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
28 juni 2018
Een geslaagd New Gen Summer Event in Almere
Op donderdag 21 juni vond het New Gen Summer Event plaats. Dit keer bezochten de New Gen’ers het Project Almere Duin, de winnaar van de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling in 2017.

Op donderdag 21 juni vond het New Gen Summer Event plaats. Dit keer bezochten de New Gen’ers het Project Almere Duin, de winnaar van de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling in 2017.

In Duin, zoals het gebiedsconcept van Amvest is genoemd, is een bijzonder woongebied gerealiseerd dat nogal afwijkt van de standaard woonwijk, en daarom een sterke eigen identiteit heeft. Zowel de grondgebonden als de gestapelde woningen staan letterlijk met de voeten in het zand. Een woonmilieu als vakantieparadijs voor de regio Amsterdam.

De New Gen’ers kregen eerst een presentatie van Tom Lankhorst, Ontwikkelingsmanager bij Amvest. "Duin heeft een sterke identiteit en een onderscheidend woonmilieu. Het landschap dient als ultieme drager voor de ontwikkeling, met respect voor het gegroeide bos. De gemeentelijke uitvraag was strak omlijnd, maar liet bewust ook de nodige zaken los. Overheid en markt houden elkaar daarmee langjarig in een 'positieve houdgreep'. Wat daarnaast bijzonder is, is dat bewoners en toekomstige bewoners nauw betrokken zijn bij het project, ze worden als ‘ambassadeur’ ingezet."

Na de presentatie kreeg New Gen een rondleiding door project Duin en mochten ze twee modelwoningen bekijken. Wonen in Duin zag iedereen wel zitten. Een mooie volgende stap in je leven, maar aan het opstuivende zand bij veel wind zou iedereen wel moeten wennen.

Om samen de zomer in te luiden, vond naast BBQen aan het strand in Almere ook een gave wateractiviteit plaats. De deelnemers sjeesden in een noodvaart met een ribvaartboot over het water. De ultieme ervaring van Almere Duin werd hierdoor compleet.

Het was al met al weer een geslaagd New Gen Summer Event. Op 27 september vindt het New Gen Autumn Event plaats, meer informatie hierover volgt snel.

 

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/grote%20fotos/new%20gen/DUIN-newgen.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/grote%20fotos/new%20gen/DUIN-newgen.jpg

Tags