Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
28 maart 2024
Eenduidigheid gevraagd bouwlawaai Amsterdam
NEPROM en Bouwend Nederland hebben gezamenlijk gereageerd op het concept afwegingskader bouwlawaai van de gemeente Amsterdam, met de nadruk op het belang van samenwerking en het aanpassen van het begrip 'bouwterrein'.

Zoals eerder vermeld in onze nieuwsbrief, lag het concept afwegingskader bouwlawaai van de gemeente Amsterdam ter inspraak. NEPROM en Bouwend Nederland afdeling Amsterdam hebben gezamenlijk gereageerd. Lees hier de brief.

Het beperken van tijdelijke overlast door bouwactiviteiten voor omwonenden staat hoog op de agenda van leden van Bouwend Nederland en NEPROM. Gelet op de grote woningbouwopgave waar we gezamenlijk voor staan, is een goede samenwerking met de gemeente Amsterdam essentieel.  

In de brief vragen we om aanpassing van het begrip 'bouwterrein' omdat dit in het concept te ruim geformuleerd is. Hierdoor kan er mogelijk een onjuiste optelsom ontstaan. Wij stellen voor om de definitie zo aan te passen dat onderdelen van het project die geen geluidshinder veroorzaken, worden uitgesloten. Hierbij kan er gekeken worden naar aspecten zoals tijd, planning, functie, financiering, fiscale aspecten en technische/organisatorische kenmerken.​


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website%20(37).png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website%20(37).png

Tags