Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/lente%20akkoord.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/lente%20akkoord.jpg
Nieuws
5 juli 2022
Eerste platformbijeenkomst Lente-akkoord 2.0 groot succes
Op 30 juni was de eerste platformbijeenkomst van het vernieuwde Lente-akkoord 2.0 Circulair en Industrieel Bouwen, waarvan de NEPROM mede-initiatiefnemer is. Lees hier de eerste drie conclusies.

De platformbijeenkomsten die sinds 2008 in het kader van het Lente-akkoord ZEN zijn georganiseerd, kregen op donderdag 30 juni een vervolg met de eerste in de reeks vanuit Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen. De beproefde combinatie van een vertrouwd netwerk van koplopers, meerdere kennissessies en een informele setting, zorgt ervoor dat iedereen het achterste van zijn tong laat zien. Meerdere sessies werden voor driekwart gevuld met reacties van deelnemers op de voorzetten van sprekers.

De verslagen van alle plenaire en deelsessies komen in de loop van deze week online op de website van het Lente-akkoord 2.0. Hier alvast drie conclusies van de platformbijeenkomst: 

1) Partijen willen van harte circulair industrieel bouwen, maar daarbij niet het doel uit het oog verliezen: uitstoot van co2 en stikstof hier en nu reduceren en niet ergens ver in de toekomst. Dit vraagt om een goede meetmethode die prestaties op het gebied van energie en materiaal kan combineren. 

2) We need to talk about Nationale Milieudatabase.Tijdens vrijwel alle sessies kwam de NMD naar voren als vertragende factor voor verduurzaming. Of het nou gaat over verlagen van de MPG, het aanvragen van de fiscale MIA/Vamil-regeling of het adopteren van het materialenpaspoort: het tekort aan categorie 1 productkaarten in de NMD wordt overal genoemd. 

3) De hoeveelheid praktijkkennis die vanuit het netwerk van het Lente-akkoord 2.0 ontsloten kan worden, wordt door velen als troef van het programma geïdentificeerd. De behoefte aan praktijkvoorbeelden kwam tijdens alle gesprekken terug. De komende maanden gaan we daar handen en voeten aan geven, samen met de koplopers! 

Op 23 november vindt de tweede platformbijeenkomst van Lente-akkoord 2.0 plaats. Je kunt je alvast aanmelden voor deze bijeenkomst via info@lente-akkoord.nl 

Tags