Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 september 2013
Eerste steen voor studentencomplex Yours Leiden
De eerste steen van de eerste fase van het studenten- en starterscomplex (Y)ours in Leiden, bestaande uit 583 woningen, wordt dinsdag 10 september gelegd.

Dit artikel is overgenomen van PropertyNL

De ontwikkeling van het studenten- en starterscomplex (Y)ours in Leiden is weer opgepakt door de investeerders, Rabobank Pensioenfonds en het Achmea Dutch Residential Fund. Syntrus Achmea Real Estate & Finance doet het vastgoedmanagement voor deze fondsen. De eerste steen van de eerste fase, bestaande uit 583 woningen, wordt dinsdag 10 september gelegd.

Er is een groot tekort aan studentenwoningen. De weinige institutionele beleggers die in dit segment actief waren, staakten in het najaar 2012 hun investeringen met het oog op de woningplannen uit het regeerakkoord. De voorgestelde huursystematiek voor de gereguleerde sector, waarbij de maximale huur werd gekoppeld aan 4,5% van de WOZ-waarde, is definitief van tafel. Reden voor Rabobank Pensioenfonds en het Achmea Dutch Residential Fund om de beleggingen weer op te pakken.

Het project (Y)ours ligt nabij station Lammenschans en bestaat uit in totaal worden circa 1900 studentenwoningen en 205 starterswoningen, die in fasen worden gerealiseerd. De twee pensioenfondsen nemen samen 457 van de eerste fase in belegging. Van de overige woningen gaan er 57 in de verkoop, voor prijzen van € 79.900 (1-kamerwoning), € 119.850 (2-kamerwoning) en (€ 144.850 (3-kamerwoning).

In 2018 zou het volledige gebied voltooid moeten zijn. De woningen worden ontwikkeld door Ballast Nedam, Vorm Ontwikkeling en Syntrus Achmea.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/yours-leiden.JPG

Tags