Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
22 augustus 2018
Energietransitie vereist zorgvuldigheid
Euroforum interviewde Jan Fokkema (directeur NEPROM) over de afspraken die deze zomer werden gemaakt in Den Haag in het kader van het Klimaatakkoord.

​De verduurzaming van de Nederlandse nieuwbouw is ingebed in internationale verdragen en wetgeving, zoals het Klimaatakkoord van Parijs en de EU-wetgeving over energieprestaties van gebouwen (EPBD) die in Nederland wordt vertaald naar de zogenoemde BENG-eisen. Op dinsdag 10 juli jl. is vervolgens ook een Nederlands Klimaatakkoord gepresenteerd.

Voor de nieuwbouw is de Sectortafel Gebouwde Omgeving het belangrijkste onderdeel van het akkoord. Euroforum interviewde Jan Fokkema (directeur NEPROM) over de afspraken die werden gemaakt aan deze tafel. Fokkema pleit ervoor om de rust te bewaren en met beleid te werk te gaan. “We moeten ervoor oppassen dat we ons niet laten leiden door emoties en politiek gewin.”

Lees het hele interview op het Euroforum-blog.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/klimaatakkoord.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/klimaatakkoord.jpg

Tags