Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
21 februari 2013
Energiezuinige nieuwbouw met laag btw-tarief?
Claudia Bouwens blogt: Wat zou het mooi zijn als ook energiemaatregelen in nieuwbouw onder het 6% btw-regime zouden gaan vallen. Wishful thinking?

Claudia Bouwens blogt: Wat zou het mooi zijn als ook energiemaatregelen in nieuwbouw onder het 6% btw-regime zouden gaan vallen. Wishful thinking?

Het Woonakkoord van vorige week legt veel nadruk op energiezuinigheid. Dat is winst voor duurzaam Nederland. Het is wel jammer dat alleen energiemaatregelen voor de bestaande bouw worden gestimuleerd. Wat zou het mooi zijn als ook energiemaatregelen in nieuwbouw onder het 6% btw-regime zouden gaan vallen. Nieuwbouw van woningen is immers onontbeerlijk als banenmotor en om woningschaarste in de nabije toekomst te voorkomen.

Bij een woning met EPC 0,6 (vergelijkbaar met energielabel A++) bedragen de kosten voor energiemaatregelen circa € 30.000. Stel dat dit bedrag nu onder het lage btw-tarief zou mogen vallen. Een EPC 0,6-woning met vrij op naam-prijs van € 200.000 wordt dan € 195.500. Dan zijn nieuwbouwwoningen in één klap € 4.500 goedkoper. Vooral bij starterswoningen tikt dat aan!

Lees het hele blog via de website toolkit.nl.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/claudia-bouwens.jpg

Tags