Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
22 september 2011
EPC 0,00 woningen uit eigen beweging
In Park Rijnsoever (Katwijk) is een bestaand ontwerp verder verbeterd naar een bijzonder energiezuinige woning met een EPC van 0,00 door NEPROM-lid VORM.

In Park Rijnsoever (Katwijk) kennen de woningen conform bouwvergunning een EPC-eis van 0,80. NEPROM-lid VORM gaat verder door een bestaand ontwerp verder te verbeteren naar een bijzonder energiezuinige woning met een EPC van 0,00.

Resultaat zijn hypermoderne huizen in een traditioneel jasje. De zeven herenhuizen kennen nog steeds oerdegelijke toepassingen als baksteen en dakpannen en dat wordt gecombineerd met nieuwe technieken en materialen. De EPC = 0,00 ontstaat door het behalen van hoge isolatiewaarden van de gebouwschil en kierdichtheid tegen tocht (Qv10-waarde verlaagd van 1,00 naar 0,40 dm3/sm2), tripple-glas, gebruik van een warmtepompinstallatie en ventilatie van de woning met warmteterugwinning. Ook zonnecollectoren en de toepassing van Photo-Voltaïsche cellen voor eigen energieopwekking met netkoppeling dragen bij aan de EPC waarde.

De gebruikskosten van de woning nemen af door de toepassing van zonne-energie. In de zomer vindt zelfs teruglevering van energie plaats aan de leverancier. De kwaliteitsinvestering die door VORM werd gedaan om de EPC waarde van 0,00 te realiseren geeft een grote, duurzame meerwaarde aan de huizen.

De eerste paal van deze bijzondere woningen wordt zaterdag 24 september 2011 om 12.00 uur geslagen op de bouwplaats nabij De Krom in Katwijk ZH door wethouder Udo die ondermeer Milieu, Duurzaamheid en Natuur in zijn portefeuille heeft.

De projectwebsite van Park Rijnsoever

Het project is zaterdag 24 september voor iedereen te bezoeken tijdens de Nieuwbouwdag.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/energiezuinige-nieuwbouw.jpg

Tags