Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/vrijmarkt.jpg
Nieuws
12 januari 2017
Excursie Leergang Projectontwikkeling 2017 naar De Vrijmarkt
De praktijkexcursie voor deelnemers aan de LPO gaat dit jaar naar het voormalige Veemarktterrein in Utrecht.

De praktijkexcursie voor deelnemers aan de Leergang Projectontwikkeling gaat komend jaar net als in 2016 naar het voormalige Veemarktterrein in Utrecht. Tijdens de excursie nemen we met VORM Ontwikkeling het project De Vrijmarkt onder de loep. In 2016 lag de nadruk op de Smaaktuin van ERA Contour.

Projectontwikkelaar Thomas van den Doel (VORM) zal een toelichting geven en de deelnemers rondleiden: “Bij dit plan hebben we het leuke van zelfbouw gecombineerd met het prettige van seriematige bouw. Van eerste ontwerp tot oplevering heeft het proces plaatsgevonden in minder dan 12 maanden. De gemeente is erg tevreden, de bewoners zijn zeer enthousiast en wonen ondertussen met plezier en ook wij hebben als ontwikkelaar en als aannemer een goed project gedraaid. Dit is gelukt doordat we in het proces dingen anders hebben gedaan dan wij standaard doen. Kennis die we nu ook bij andere (niet medeopdrachtgever) projecten gebruiken. Onze ervaringen delen we ook graag met de cursisten van de Leergang”.

Sinds 2014 bieden wij deelnemers aan de Leergang Projectontwikkeling een praktijkexcursie, als extra onderdeel naast het inhoudelijke programma. In voorgaande jaren bezochten we de projecten 'Op Buuren' in Maarssen (2014), Meyster’s Buiten in Utrecht (2015) en De Smaaktuin in Utrecht (2016).

De voorjaarsronde van de Leergang Projectontwikkeling die start op 9 februari 2017 is volgeboekt. In het najaar starten er nieuwe rondes. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Zie ook:
Impressie LPO Excursie De Smaaktuin 2016
Impressie LPO Excursie Meyster’s Buiten 2015
Impressie LPO Excursie Op Buuren 2014