Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 januari 2024
Fahid Minhas nieuwe directeur NEPROM
Fahid Minhas treedt met ingang van 1 maart 2024 aan als de nieuwe directeur van NEPROM.
Fahid Minhas start per 1 maart 2024 als de nieuwe directeur van NEPROM, de vereniging van project- en gebiedsontwikkelaars. Het bestuur is enthousiast over de aanstelling van Minhas als opvolger van Jan Fokkema, die NEPROM bijna 25 jaar heeft geleid.

NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter: “Ik ben blij met de komst van Fahid. Hij heeft veel kennis van het vakgebied, uitstekend inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en is een energieke netwerker en verbinder die de uitdagingen van de sector goed op het netvlies heeft. Bovendien spreekt hij de taal van ontwikkelaars en kent hij de overheid van binnenuit. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor deze uitdagende functie."

Minhas kijkt ernaar uit om te starten: “Maatschappelijk betrokken project- en gebiedsontwikkelaars spelen een belangrijke rol bij de inrichting van onze ruimte. Ik ben dankbaar dat ik de ontwikkelsector verder mag helpen te professionaliseren en innoveren, met oog voor de gebieds- en maatschappelijke opgaven van de toekomst. Kennisdeling, samenwerking tussen markt en overheid en uitvoerbare wetgeving zijn daarbij van wezenlijk belang. Daar wil ik mij voor inzetten."

ir. Fahid Minhas begon zijn professionele carrière bij Provast in Den Haag. Daarna was hij wethouder voor o.a. Bouwen en Wonen en Stedelijke Ontwikkeling in de gemeente Schiedam. In 2019 werd hij uitgeroepen tot beste bestuurder onder de 40 jaar. Tot voor kort was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Minhas studeerde Bouwkunde en Real Estate Management & Development aan de Technische Universiteit in Eindhoven. 

Jan Fokkema blijft tot 1 april 2024 verbonden aan NEPROM. De sector zal in het voorjaar afscheid van hem nemen. Vertrekkend directeur Jan Fokkema: “Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren leiding mogen geven aan het bureau van NEPROM. Ik ben leden, bestuur, collega's en onze samenwerkingspartners zeer erkentelijk voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld. Ik ben er van overtuigd dat de leiding bij Fahid in uitstekende handen is en ik wens hem veel succes en werkplezier."
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Fahid.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Fahid.jpg

Tags