Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 april 2013
Genomineerden NEPROM-prijs bekend
De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2013.

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2013. Strijp-S (Eindhoven), Katendrecht (Rotterdam), De Oriënt (Den Haag), Op Buuren (Maarssen) en De Studio (Amsterdam) maken kans om op 23 mei tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in ’s Hertogenbosch. De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen:
• Strijp-S van gemeente Eindhoven en Trudo;
• Katendrecht van gemeente Rotterdam, Heijmans/Proper-Stok en Woonstad Rotterdam;
• De Oriënt van gemeente Den Haag, ERA Contour, Staedion, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en DEXA Groep;
• Op Buuren van gemeente Stichtse Vecht, KondorWessels Projecten en Bouwfonds Ontwikkeling;
• De Studio van de gemeente Amsterdam, AM en Stadgenoot.

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken. De prijsvraag heeft dit jaar als nieuw element dat een belangrijk deel van de locatieontwikkeling moet bestaan uit transformatie of herontwikkeling. De jury selecteerde de genomineerden uit 26 inzendingen.

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2013 bestaat uit Karin Laglas, voorzitter (decaan TU Delft Bouwkunde), Elly Blanksma-van den Heuvel (burgemeester gemeente Helmond), Bernard Hulsman (NRC Handelsblad), Margot van Niele (directeur Kalliste Woningbouwontwikkeling), Geurt van Randeraat (directeur SITE urban development) en Willem Hein Schenk (voorzitter BNA).

De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2013 wordt de prijs voor de vijfde maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

De winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 23 mei, 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.dagvandeprojectontwikkeling.nl.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/neprom-prijs.jpg

Tags