Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 april 2013
Geslaagde Landelijke Nieuwbouwdag
De woningmarkt maakt moeilijke jaren door, maar de laatste tijd zijn er steeds vaker lichtpunten. Zoals afgelopen zaterdag 13 april, tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag.

De woningmarkt maakt moeilijke jaren door, maar de laatste tijd zijn er steeds vaker lichtpunten. Zoals afgelopen zaterdag 13 april, tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag, toen overal in het land nieuwbouwprojecten open waren voor het publiek. Aanbieders zijn overwegend positief over de opkomst en de stemming onder de bezoekers.

“Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar enkele zwaluwen kondigen wel beter weer aan”, vat Rob van der Schoot de stemming samen. De directeur van Niki.nl, dat de Nieuwbouwdag elk halfjaar organiseert, signaleert dat de stemming onder de consument positiever begint te worden. “Dat hoor ik terug van deelnemers overal in het land. Er zijn redelijk veel opties genomen. Dat zegt wel iets over het sentiment. Het zal veel te maken hebben met het feit dat de overheid nu duidelijkheid heeft gegeven over de hypotheken. Dat geeft rust.”

Extra activiteiten
Opvallend is dat aanbieders de Nieuwbouwdag steeds vaker combineren met extra activiteiten, zoals een start verkoop, rondleidingen en de opening van een modelwoning. In project Dromenrijk in Almere ging ontwikkelaar VORM nog verder. Daar mochten toekomstige bewoners een muurtje helpen metselen en was RTL-tuinman Lodewijk Hoekstra aanwezig voor advies en het beplanten van de buitenruimte. “We proberen er altijd een feestje van te maken”, aldus Martin Switzar van ontwikkelaar VORM. 

NEPROM-lid Ymere rapporteerde een "meer dan goede" opkomst in Haarlem en Amsterdam. In hartje Den Haag was het de hele dag druk bij Amadeus (een ontwikkeling van Provast en ASR) waar enkele honderden belangstellenden een kijkje kwamen nemen. Tegelijkertijd was de nieuwe passage twee dagen lang geopend voor een enthousiast publiek. En zo was deze eerste lente-dag over het algemeen een succes te noemen.

Volgende Nieuwbouwdag

De Nieuwbouwdag vond voor de achtste keer plaats. Het evenement begint bij het publiek steeds meer een begrip te worden. De volgende Landelijke Nieuwbouwdag is zaterdag 28 september.

 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/amadeus1.jpg

Tags