Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/fotonewgen_website.jpg, https://www.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/fotonewgen_website.jpg
Nieuws
10 juni 2021
Geslaagde New Gen fietstocht door Eindhoven!
Het zonnetje was eindelijk weer aan de hemel na lange tijd van regen en storm. Oftewel, een goed moment voor een fietstour in deze corona tijd! In kleine groepen gingen 22 enthousiaste NEPROM New Genners op 9 juni op de fiets langs interessante ontwikkelingen in Eindhoven.

​Het zonnetje was eindelijk weer aan de hemel na lange tijd van regen en storm. Oftewel, een goed moment voor een fietstour in deze corona tijd! Op 9 juni gingen 22 enthousiaste NEPROM New Genners in kleine groepen van start bij Fifth met proviand onder de snelbinders. De route was uitgezet langs alle bestaande landmarks van Eindhoven en nieuwe interessante ontwikkelingen.

Bij de Caai stond Joost Katoen van BPD die een toelichting heeft gegeven over de gebiedsontwikkeling op de voormalige productielocatie van zuivelfabrikant Campina. Op dit terrein verrijzen komende jaren ca 700 woningen en ca 20.000 m2 commercieel vastgoed.


De route vervolgde zich naar Strijp-S waar Tom van Loo van SDK Vastgoed een presentatie heeft gegeven over de herontwikkelingen van de broedplaats voor de creatieve sector. 

1.jpg

S-west stond als volgende stop gepland waar Annemieke Witteveen van MRP Development de New Genners te woord stond. Op dit moment ontwikkelt MRP Development hier vier individueel ontworpen gebouwen met woningen en commerciële functie wat de basis wordt van een sterke en levendige gemeenschap.

Imardo de Blok van EDGE heeft op de laatste locatie van de fietstour een toelichting gegeven over de toekomstige ontwikkeling op het stationsgebied. Naast de ontwikkeling van onder andere AM is EDGE voornemens daar een mixed use gebouw te ontwikkelen met een slim en innovatief kantoorgebouw dat tevens een uitnodigende locatie moet worden voor de omgeving. 

Gedurende de route zijn projecten uitgelicht en vragen gesteld die per groep beantwoord moesten worden aan Sebastiaan en Nena. Uiteindelijk is het groepje met Bernadette, Margot, Marius, Ron, Scott en Suzanne als winnaar uitgeroepen, waar met alle deelnemers op is getoost. 

3.jpg

Het eerste fysieke event van de NEPROM New Gen in 2021 is een feit en hopen dit jaar nog meer mogelijkheden te zien voor fysieke events met hopelijk weer noodzaak tot zonnebrand. Graag bedanken we iedereen die hieraan heeft bijgedragen, in het bijzonder Joost, Tom, Annemieke en Imardo!