Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
20 september 2018
Gezocht: experts voor Switchteams aardgasvrije nieuwbouw
NEPROM is op zoek naar energie-experts en bouwkostenexperts binnen de lid-bedrijven die de komende maanden op afroepbasis zitting willen nemen in een Switchteam Aardgasvrije Nieuwbouw.

NEPROM is op zoek naar energie-experts en bouwkostenexperts binnen de lid-bedrijven die de komende maanden op afroepbasis zitting willen nemen in een Switchteam Aardgasvrije Nieuwbouw. Een Switchteam biedt snelle ondersteuning aan partijen om een gepland nieuwbouwproject te wijzigen naar aardgasvrij. Een soort quickscan. 

Kostenvergoeding
Voor de uren-inzet is een kostenvergoeding beschikbaar. Deze kostenvergoeding wordt door de klant/opdrachtgever betaald aan de werkgever. Dus de werkgever stelt de expert beschikbaar. Loonkosten van de ingezette teamleden blijven bij hun werkgever. De inhurende partijen betalen gezamenlijk aan de werkgever een tegemoetkoming van € 500 per dag per persoon (dus maximaal € 7500, drie personen en maximaal 5 dagen per persoon).

Werkwijze
In maximaal 5 werkdagen adviseert het Switchteam of er geswitcht kan worden. Als dat kan, bekijkt het team ook op welke manier. Het advies gaat in op de mogelijkheden en financiële gevolgen van het aardgasvrij maken van het project. Het is een soort quickscan waarbij voldoende ruimte is voor maatwerk.    

Breed gedragen initiatief
Ook BZK, gemeenten, warmteleveranciers, Aedes, NVB  en Bouwend Nederland hebben toegezegd om experts voor deze Switchteams te leveren. RVO.nl matcht de meest geschikte deskundigen aan de nieuwbouwlocatie. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties in opdracht van het ministerie van BZK.

Meer informatie over switchteams
Meer informatie over de kostenvergoeding

Voor aanmelding en vragen contact opnemen met constan.custers@rvo.nl (06 – 25 06 83 42).

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/gas.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/gas.jpg

Tags