Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
19 januari 2023
Gezocht: senior beleidsadviseur woningmarkt
De NEPROM is op zoek naar een senior beleidsadviseur met kennis van het brede werkveld van vastgoed- en gebiedsontwikkeling met de nadruk op de woningmarkt.

De NEPROM zoekt een ervaren professional met kennis van het brede werkveld van vastgoed- en gebiedsontwikkeling met nadruk op de woningmarkt. Als verbindende schakel tussen de leden, overheden en andere partners zet jij je ervoor in dat projectontwikkelaars kunnen excelleren in het toevoegen van maatschappelijke waarde in de gebouwde omgeving.

Wat doet de NEPROM?
 

De NEPROM is de brancheorganisatie van projectontwikkelaars in Nederland. De bijna 80 aangesloten bedrijven werken dagelijks aan het ontwikkelen van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving binnen de context van de bredere maatschappelijke opgaven. De ontwikkeling van woningen en gemengde gebieden met kantoren, winkels en andere voorzieningen gaat hierbij hand in hand met het bieden van oplossingen voor vraagstukken rond bijvoorbeeld klimaat, natuur en bereikbaarheid. 
 
De NEPROM bevordert de samenwerking tussen leden en overheden. Samen met onze partners initiëren we tal van beleidstrajecten, onderzoeken, projecten en programma’s. Met onze opleidingen en kennisbijeenkomsten vergroten we de professionaliteit van onze leden en vakgenoten en de kennis over vastgoedontwikkeling in de breedste zin van het woord. We zetten ons in voor innovatie in de sector en we behartigen de belangen van onze leden. Vanuit de kennis en ervaring van onze leden dragen wij bij aan discussies en beleidsontwikkeling op het terrein van ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed. Zodoende zijn wij een gewaardeerd gesprekspartner namens de branche voor Rijk, provincies, gemeenten en andere stakeholders. 
 
Een aantal concrete voorbeelden van actuele onderwerpen rond wonen en stedelijke ontwikkeling waarop wij actief zijn: regionale woondeals, regulering middenhuur, Wet regie volkshuisvesting, Actieplan versnellen, stikstof, Didam-arrest, Omgevingswet, buitenstedelijke woningbouwlocaties en stedelijke transformatie. 
 
Wat ga jij doen? 
  • Je volgt actief overheidsbeleid, wet- en regelgeving, politieke discussies en publicaties m.b.t. het brede werkveld van stedelijke ontwikkeling en in het bijzonder de woningmarkt. 
  • Je oefent hierop invloed uit door mee te praten en te schrijven bij de totstandkoming van beleid en te reageren op (concept) wet- en regelgeving met als doel het verbeteren van de condities waaronder de (her)ontwikkeling van de gebouwde omgeving plaatsvindt. 
  • Je formuleert ideeën, visies en standpunten van de NEPROM, begeleidt de totstandkoming van publicaties en benut dit alles bij de beleidsontwikkeling, belangenbehartiging en innovatie ten behoeve van de leden. 
  • Je werkt hierbij intensief samen met de leden en met de omgeving: gemeenten, provincies, ministeries, de politiek, collega-brancheorganisaties, etc.  
  • Samen met je collega’s informeer je de leden over relevante ontwikkelingen en over jouw werkzaamheden via nieuwsbrieven en bijeenkomsten.  
Wie zoeken wij? 
  • Je vindt het werkgebied van de NEPROM en haar leden interessant en uitdagend, je voelt je erbij betrokken en je wilt je er met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen voor inzetten.  
  • Je bent academisch geschoold en hebt kennis op het brede werkterrein waarop de NEPROM actief is, waaronder beleidsontwikkeling voor de woningmarkt. 
  • Je hebt minimaal 8 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld bij een branchevereniging, overheid, adviesbureau, woningcorporatie, vastgoedbelegger of projectontwikkelaar. 
  • Communicatief en analytisch ben je sterk, je bent proactief, initiatiefrijk, resultaatgericht, je kunt goed schakelen tussen strategisch en operationeel niveau, je toont eigenaarschap en verantwoordelijkheid en je kunt goed organiseren.  
  • Bovenal ben je een echte teamspeler en een prettige en positief ingestelde collega.  
Wat bieden wij? 
Je komt op een positie van waaruit je werkelijk een rol kunt spelen bij de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland in het algemeen en op de woningmarkt in het bijzonder. Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende functie. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De omgeving waarin je werkt staat nooit stil en doet een groot beroep op je intellectuele capaciteiten en je talent om snel te handelen. Met de NEPROM als uitvalsbasis maak je deel uit van het uitgebreide netwerk van toonaangevende projectontwikkelaars in Nederland en andere professionele organisaties in dit werkveld. Het bureau zelf wordt gevormd door een enthousiast en collegiaal team (17 medewerkers). De sfeer is open, betrokken en collegiaal. De arbeidsvoorwaarden zijn gewoon goed. Brutosalaris € 5.200 tot € 6.700 bij 40 uur per week, afhankelijk van ervaring.  
 
Hoe leren wij jou kennen? 
Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren? Stuur dan z.s.m. een e-mail met een overtuigende motivatie en cv naar Nancy Rietveld. Jouw schrijven kun je richten aan Jan Fokkema, directeur. Voor meer informatie kun je ook bij hem terecht (070 386 62 64). 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Vacature.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Vacature.jpg

Tags