Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 april 2015
Gouden Krokodil voor Ontslakteam
De minister van BZK, Ronald Plasterk, heeft Friso de Zeeuw en Jos Feijtel van het Actieteam Ontslakken Gebiedsontwikkeling onderscheiden met de Gouden Krokodil. Dit vanwege hun inzet voor minder regeldruk.

De minister van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk, heeft Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft en voorzitter van het Actieteam Ontslakken Gebiedsontwikkeling, onderscheiden met de Gouden Krokodil met de bijbehorende reversspeld. Ook de secretaris van het Actieteam, Jos Feijtel, viel deze eer ten deel.

De Gouden Krokodil ging naar totaal 35 'smaakmakers' die zich op verschillende manieren inzetten voor minder regeldruk, de kwaliteit van regels en een ‘menselijke’ overheid. De benaming Gouden Krokodil is een knipoog naar de veelgeprezen tv-reclame over de Paarse Krokodil, die overtrokken bureaucratie aan de kaak stelt.   

Het Actieteam Ontslakken Gebiedsontwikkeling ondersteunt gemeenten bij het sneller, flexibeler en goedkoper werken als het gaat om grote en kleine plannen in het ruimtelijk domein. ’Beoordeel eerst het investerings-initiatief op zijn meerwaarde voor stad, wijk of buurt en toets het dan pas op alle beleid, regels en bestemmingsplannen’. In dit video-college komen praktijkvoorbeelden, dilemma’s en succesfactoren aan de orde.   

Het Actieteam is momenteel in meer dan 30 gemeenten actief. Aan de hand van een pilotproject wordt de andere manier van werken in praktijk gebracht. In gemeente-brede bijeenkomsten wisselen wethouders, gemeenteraadsleden en ambtenaren indringend van gedachten over de dilemma’s die zich hierbij voordoen.    

Meer informatie bij Jos Feijtel.

Zie ook: Ontslakken en de “Klassiekers”  (gebiedsontwikkeling.nu)

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/gouden-krokodil.jpg

Tags