Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/green-deal.jpg
Nieuws
20 juni 2013
Green Deal duurzaam bosbeheer
Op donderdag 20 juni ondertekent de NEPROM, samen met alle relevante partijen op het gebied van houtgebruik, de Green Deal bevorderen Duurzaam Bosbeheer.
Op donderdag 20 juni ondertekent NEPROM, samen met alle relevante partijen op het gebied van houtgebruik, de Green Deal bevorderen Duurzaam Bosbeheer.

De NEPROM onderschrijft de doelstelling en ambities zoals omschreven in deze Green Deal. Dit houdt in dat de NEPROM-leden streven naar een toepassing van duurzaam geproduceerd hout voor alle houttoepassingen in al haar bouwprojecten. Deze ambitie is door de lidbedrijven unaniem bekrachtigd in de algemene ledenvergadering van oktober 2010.
 
Als hulpmiddel voor leden is een handleiding voor ontwikkelaars en bouwbedrijven geschreven met tips voor de toepassing van duurzaam hout. Deze handleiding kun je hier downloaden

Standpunt van de NEPROM
De Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM) onderschrijft de doelstelling en ambities zoals opgeschreven in deze Green Deal. NEPROM stimuleert en informeert de komende jaren haar leden om duurzaam geproduceerd hout in al haar bouwprojecten toe te passen. De NEPROM streeft naar een toepassing van duurzaam geproduceerd hout voor alle houttoepassingen in al haar bouwprojecten. Dit moet in 2015 resulteren in toepassing van (bijna) 100% duurzaam geproduceerd hout in 80% van de bouwprojecten van lidbedrijven. Deze ambitie is door de lidbedrijven unaniem bekrachtigd in de algemene ledenvergadering van oktober 2010.

Voor een goede implementatie van deze ambitie bevordert de NEPROM de volgende stappen bij haar lidbedrijven:

1. Opnemen van het besluit in het beleid van de onderneming
2. Het vertalen van de ambitie naar contractstukken en bestekken
3. Het in de praktijk toe (laten) zien op de naleving.

Om de vinger aan de pols te houden, zal de NEPROM als vereniging de resultaten monitoren op een manier die inzicht geeft in goede voorbeelden en verbeterpunten en lidbedrijven stimuleert en verder helpt (verhalend monitoren).

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Claudia Bouwens.