Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
17 januari 2017
Green Retail Expedition 2017
Op dinsdag 7 februari 2017 organiseert het Platform Duurzaam Winkelvastgoed een startseminar: de ‘Green Retail Expedition’. De NEPROM participeert in het Platform Duurzaam Winkelvastgoed.

Op dinsdag 7 februari 2017 organiseert het Platform Duurzaam Winkelvastgoed een startseminar: de ‘Green Retail Expedition’. Dit zal volledig in het teken staan van de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van het verduurzamen van winkelvastgoed.

De verduurzaming van winkelvastgoed blijft (erg) achter ten opzichte van bijvoorbeeld de kantoren- of woningsector. De mogelijke gevolgen van milieuwetgeving en duurzaamheidsmaatregelen met de bijbehorende sancties zijn onvoldoende bekend bij veel eigenaren, vastgoedmanagers, winkeliers en andere betrokken partijen.

Om deze reden is het Platform Duurzaam Winkelvastgoed gelanceerd. Bij dit platform zijn inmiddels vele partijen aangesloten: DGBC (Dutch Green Building Council), INretail, IVBN, NEPROM, NeVaP, NRW, Platform Duurzame Huisvesting, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Vastgoed Belang, Vastgoedoverleg en VGM NL. Andere partijen zijn uiteraard van harte welkom! Gezamenlijk willen wij de sector zo goed mogelijk informeren, door kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en waar mogelijk de beleidsmakers te adviseren.

Green Retail Expedition
Tijdens de Green Retail Expedition zullen diverse experts in korte, inhoudelijke pitches vanuit diverse invalshoeken de laatste stand van zaken op het gebied van de verduurzaming van winkelvastgoed toelichten. Hierna volgen – per invalshoek  – ronde tafelgesprekken met de deelnemers aan deze middag, onder leiding van een deskundige tafelvoorzitter. Tijdens deze gesprekken willen we achterhalen welke issues spelen binnen de sector, wat de nog openstaande vragen zijn en waar het Platform nog verder kan bijdragen. De uitkomst van deze middag zal input zijn voor de agenda van het Platform voor het komende jaar. In onze tweede Green Retail Expedition in november 2017 worden de resultaten teruggekoppeld.

Op avontuur
Tijdens de Green Retail Expedition zal tevens spreken Expeditieleider en bergbeklimmer Wilco van Rooijen. Als avonturier heeft hij vele hoge toppen beklommen en enkele diepe dalen beleeft. Hij beklom de Mount Everest en de K2, bereikte de Noord- en Zuidpool en doorkruiste Afrika en Australië. Deze expedities vereisten nauwkeurige voorbereidingen en vele trainingen. Wilco leidde teams over hoge bergen en grote poolvlakken. Inspirerend en met adembenemende beelden presenteert hijover zijn indrukwekkende expedities. Als expeditieleider is Wilco verantwoordelijk voor het samenstellen van teams die onder moeilijke omstandigheden dienen te functioneren. Hier maakt Wilco bewust de keuze voor mensen met veel ervaring en weinig ervaring. Ook heeft hij niet altijd met ze samengewerkt, waardoor veelal het team wordt gevormd op basis van vertrouwen en talent. Voor een compilatiefilm van Wilco van Rooijen als spreker, klik hier. Wij zijn er van overtuigd dat deze lezing ook onze sector kan inspireren de juiste acties te ondernemen in het belang van een toekomstbestendig, duurzaam winkellandschap.

Inschrijven voor de Green Retail Expedition kan via deze link. Deelname is kosteloos voor leden van alle aangesloten partners. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang. Het programma (onder voorbehoud) is als volgt:

12.00-13.00 Ontvangst met lunch
13.00-13.15 Welkomstwoord door dagvoorzitter Brigit Gerritse, directeur NRW, namens de initiatiefnemers van het Platform Duurzaam Winkelvastgoed
13.15-14.00 1e deel pitchsessies van de experts over onder meer de urgentie (vastgelegde targets), wet- en regelgeving (inclusief sancties), labels (nieuwbouw en gebruik bestaande bouw), gevolgen voor exploitatie en beheer (inclusief waardeontwikkeling), rollen van eigenaren en huurders (waaronder verplichte maatregelen, green leases en labeling) en de rol van (lokale) overheden
14.00-14.15 Korte pauze
14.15-15.00 2e deel pitchsessies van de experts
15.00-15.30 Keynote speaker Op expeditie met…Wilco van Rooijen, avonturier en poolexpediteur
15.30-17.00 Ronde tafelgesprekken (naar keuze) onder leiding van deskundige tafelvoorzitters (2 tafelgesprekken per deelnemer)
17.00-17.30 Terugkoppeling van de voorlopige resultaten
17.30-19.00 Afsluitende borrel om met andere professionals in de retailsector verder te praten

Locatie: Het Oude Magazijn te Amersfoort
Schrijf je hier kosteloos in.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/groene-retail.jpg

Tags