Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
8 januari 2024
Grof geld om verzet tegen nieuwbouw te staken
In een artikel en uitzending besteedt RTL Nieuws aandacht aan bezwaarprocedures tegen nieuwbouw en afkoop door projectontwikkelaars. NEPROM-directeur Jan Fokkema reageert: “Het levert ethische en financiële dilemma’s op.”

NEPROM zet zich al jaren in voor het versnellen van bezwaarprocedures bij woningbouw. Procedures tegen de nieuwbouw kunnen soms wel jaren in beslag nemen en hebben desastreuze gevolgen voor zowel de kopers van de woningen als de haalbaarheid van het project. En dat terwijl er duizenden nieuwe woningen nodig zijn om het enorme woningtekort in te lopen.  

RTL Nieuws besteedt in haar uitzending aandacht aan de langlopende procedures en de gevolgen voor nieuwbouwkopers. In sommige gevallen is het voor ontwikkelaars goedkoper om de bezwaarmakers geld te bieden om de procedures in te trekken, dan om jarenlange vertraging op te lopen en voor hogere kosten van de nieuwbouw te komen staan.

NEPROM-directeur Jan Fokkema verschijnt ook in de uitzending: “Iedereen vindt het ongelooflijk vervelend, als hij of zij eraan toegeeft. Maar onder druk van, of in het belang van, de kopers zijn er die zeggen: als ik het voor een bepaald bedrag kan afkopen, dan kan ik door. Dat scheelt me zoveel tijd en geld."

Bekijk hier​ de uitzending (vanaf 11:43 min)

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website.png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website.png

Tags