Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/publicaties/zo-werkt-gebiedsontwikkeling.jpg
Nieuws
24 januari 2018
Handboek ‘Zo werkt gebiedsontwikkeling’
'Zo werkt gebiedsontwikkeling' is het nieuwe standaardwerk over gebiedsontwikkeling. In het rijk geïllustreerde boek komen alle aspecten van het vakgebied aan de orde.

'Zo werkt gebiedsontwikkeling' is het nieuwe standaardwerk over het vakgebied. In het rijk geïllustreerde boek, dat 270 pagina's telt, komen alle aspecten van gebiedsontwikkeling aan de orde, en dat zijn er heel wat.

De lezer krijgt inzicht in de complexe materie, zonder uitgebreide theoretische verhandelingen. In begrijpelijke, nuchtere taal worden systeem, proces, inhoudelijke aspecten en persoonlijke competenties besproken. De rol en inbreng van private gebiedsontwikkelaars komt uitvoerig ter sprake, evenals de samenwerking met publieke partijen.      

Dit alles geïllustreerd met verhelderende schema’s en talloze praktijkvoorbeelden. Het maakt dit boek tot een standaardwerk voor studie en praktijk.

Het is ook een kritisch boek: modieuze opvattingen en praktijken die het vakgebied ondermijnen, stelt de auteur onbarmhartig en tegelijkertijd ironisch aan de kaak.

'Zo werkt gebiedsontwikkeling' is een absolute must voor wie studeert of al een tijdje in het vakgebied actief is. Het boek sluit nauw aan bij de nieuwe de editie van het Handboek Projectontwikkeling dat de NEPROM later dit jaar uitbrengt.        

Auteur Friso de Zeeuw kan bogen op veertig jaar professionele ervaring bij de overheid, in de politiek, als adviseur en in het bedrijfsleven. Friso was jarenlang adviseur en later bestuurslid van de NEPROM. Tot eind 2017 was hij de eerste praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. In die hoedanigheid schreef hij dit werk.

De praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft en Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) zijn de uitgevers. Aan deze stichting nemen zowel overheidsinstanties, marktpartijen als enkele corporaties deel.         

Neem alvast een kijkje in het boek (via Issuu.com). U kunt het boek ‘Zo werkt gebiedsontwikkeling’ voor €30,- (excl. verzendkosten) aanschaffen bij de VSSD in Delft