Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
12 september 2018
Herman Wijffels voorzitter Integriteitscommissie NEPROM
De NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, heeft Herman Wijffels benoemd tot voorzitter van de onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de naleving van de gedragscode van de vereniging.

Voorburg, 12 september 2018

De NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, heeft Herman Wijffels benoemd tot voorzitter van de onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de naleving van de gedragscode van de vereniging. Herman Wijffels was onder andere voorzitter hoofddirectie Rabobank, lid Board Wereldbank Washington, kabinetsformateur en voorzitter van de SER. Tevens was hij tot 2017 hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht.

De NEPROM is zeer verheugd dat Herman Wijffels het voorzitterschap op zich wil nemen vanwege zijn ruime bestuurlijke ervaring en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Herman Wijffels volgt Wim Meijer op, die de afgelopen tien jaar de commissie heeft voorgezeten. Het NEPROM-bestuur is Wim Meijer zeer erkentelijk voor de grote bijdrage die hij samen met de andere leden van de commissie aan het integriteitsbeleid van de vereniging heeft geleverd. Naast Wijffels bestaat de commissie uit Dietmar Werner (oud CEO Volker Wessels Vastgoed en oud-NEPROM-voorzitter) en Jaap Hoekstra (Staatsraad en voormalig partner van advocatenkantoor Houthoff Buruma).

De integriteitscommissie van de NEPROM heeft zowel een normstellende als een normontwikkelende rol. NEPROM-leden en andere belanghebbenden kunnen (vermeende) incidenten met betrekking tot de gedragscode en praktijkdilemma’s aan de commissie voorleggen. De commissie opereert onafhankelijk en adviseert en rapporteert gevraagd en ongevraagd aan het NEPROM-bestuur.  Op basis daarvan kan het bestuur besluiten tot publicatie van de leerervaringen en tot sanctionerende maatregelen jegens een of meerdere van de betrokken lidbedrijven. In de afgelopen tien jaar zijn enkele ernstige incidenten bij de commissie gemeld en zijn op basis van adviezen van de commissie partijen berispt en zijn corrigerende maatregelen opgelegd.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/Herman_Wijffels286.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/Herman_Wijffels286.jpg

Tags