Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/de-monarch.jpg
Nieuws
6 juni 2012
Herontwikkeling De Monarch I
De Monarch I omvat de herontwikkeling van circa 18.000 m² kantoor, uitbreiding met 1.500 m² nieuwbouw en een nieuwe tweelaagse ondergrondse parkeergarage.

Het eerste deelplan van De Monarch betreft de herontwikkeling en uitbreiding van de bestaande bouw ten behoeve van de huisvesting van het hoofdkantoor van het CAK. Het typische jaren zestig kantoorpand langs de Utrechtsebaan is in slechts elf maanden gestript en compleet gerenoveerd. De bestaande constructie is daarbij uitgebreid om meer vloeroppervlak te creëren. De herontwikkeling heeft een BREEAM Excellent certificaat ontvangen; het eerste herontwikkelingsproject dat BREEAM gecertificeerd is.

Om een BREEAM-certificaat te kunnen behalen wordt doorgaans beoordeeld op negen categorieën. De Monarch I heeft voor de onderdelen management, transport en afval een honderd-procentscore behaald. Dit was mogelijk door de uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen, waaronder opdrachtgever, adviseurs, BAM Utiliteitsbouw, BAM Advies & Engineering en BAM Techniek.

Het plan De Monarch aan de Beatrixlaan in Den Haag kent in totaal circa 85.000 m² kantoorruimte, verdeeld over vier gebouwen. Tevens wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd met circa 725 parkeerplaatsen. De Monarch I omvat de herontwikkeling van circa 18.000 m² kantoor, uitbreiding met 1.500 m² nieuwbouw en een nieuwe tweelaagse ondergrondse parkeergarage voor 180 auto’s. 

Het pand is inmiddels verhuurd aan het CAK. Union Investment uit Hamburg heeft het gebouw eind januari 2012 aan haar portefeuille toegevoegd.

Betrokkenen
Ontwikkelaars: Provast, ASR Vastgoedontwikkeling
Huurder/gebruiker: CAK
Belegger/eigenaar: Union Investment, Hamburg
Overheid: Gemeente Den Haag

Kengetallen 
m² herontwikkeling: 18.000m²
m² nieuwbouw: 1.500m²

Website
www.demonarch.nl