Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Alex%20Jansen.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Alex%20Jansen.jpg
Nieuws
24 augustus 2022
Het gezicht van NEPROM New Generation: Alex Jansen
In dit item maken we kennis met Alex Jansen: ontwikkelaar bij BPD én lid van NEPROM New Generation.

Alex Jansen is als ontwikkelaar werkzaam bij BPD. In deze rol is Alex voornamelijk werkzaam in de regio Zuid-West Nederland, waar hij verantwoordelijk is voor de uitontwikkeling van woningbouwprojecten.

In "Het gezicht van NEPROM New Generation" komt iedere keer een ander lid van New Generation aan het woord over de dagelijkse werkzaamheden, visie én de NEPROM New Generation.

Wat wil jij toevoegen aan een ontwikkeling?
Ik spreek van een geslaagde ontwikkeling als het waarde en kwaliteit heeft toegevoegd aan het leefgebied. Ontwikkelen doen we niet alleen voor de woningeigenaren, maar voor de gehele omgeving, mens en natuur. 

Wat moeten we ontwikkelen om over 30 jaar nog steeds een goed woonklimaat te hebben in NL?
Er ligt een enorme maatschappelijke opgave voor de toekomst, die we gezamenlijk aan moeten pakken. We zullen voor de toekomstige generaties gezonde en prettige leefgebieden moeten ontwikkelen. Daar horen enkele belangrijke thema’s bij zoals klimaat en landschap, energietransitie, circulariteit en mobiliteit. Door het inzetten van deze thema’s moeten we antwoord kunnen geven op de klimaatverandering. Deze thema’s zijn voor mij essentieel bij het ontwerpen van het stedenbouwkundig plan, wat zich vervolgens moet door vertalen in het ontwerpen en ontwikkelen van de gebouwen.

Wat is je laatst gelezen boek of afgeronde serie?
Ik ben een enorme fan van de serie FRIENDS, welke ik steeds weer opnieuw kijk.
De laatste grote serie welke ik heb afgerond is Game Of Thrones. Daarnaast kijk ik graag naar programma’s over huizen flippen. Het kopen, verbouwen en verkopen van woningen. Denk hierbij aan “Kopen zonder kijken” welke in meerdere landen wordt uitgezonden (Nederland, België, Amerika en Australië) maar ook de Netflix series van “Last Chance U” waarbij er een kijkje wordt genomen in het leven van de spelers en coaches van college basketball en american football teams.

Wat is de plek voor een vrijmibo?
Dan blijf ik toch echt graag in mijn eigen favoriete stad Utrecht! Hier kan je op verschillende plekken heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Op de Neude, aan de gracht of plekken waar je ook actief bezig kan zijn zoals de bij De Ping Pong Club of de JEU de boules bar. 

Waarom NEPROM New Generation?
Ik doe inmiddels een aantal jaar actief mee aan de activiteiten die door de het bestuur van de NEPROM New Gen worden georganiseerd. Het is een leuke en enthousiaste groep jonge vastgoedprofessionals, waarbij netwerken, kennisuitwisseling en plezier centraal staan. Dit jaar mag ik samen met Scott Hoen en Joost Katoen de City Tour XL organiseren. Dit belooft een hele interessante en leuke 3-daagse stedentrip te worden naar de stad Keulen!