Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/margot.png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/margot.png
Nieuws
23 november 2022
Het gezicht van NEPROM New Generation: Margot Meijerink
In dit item maken we kennis met Margot Meijerink: eventmanager bij de NEPROM en bestuurslid van de NEPROM New Gen.

Margot Meijerink werkt bij NEPROM en is in haar functie verantwoordelijk voor de communicatie en organisatie van de evenementen bij NEPROM. Daarnaast is zij bestuurslid van de NEPROM New Gen.

In 'Het gezicht van NEPROM New Generation' komt iedere keer een ander lid van New Generation aan het woord over de dagelijkse werkzaamheden, visie én de NEPROM New Generation.

Wat vind jij belangrijk in een ontwikkeling?
Ik vind het zelf belangrijk als een nieuwe ontwikkeling echt iets toevoegt aan het gebied in de brede zin. Dat kan in eerste instantie een eyecatcher of inspirerend gebouw zijn wat invloed heeft op de uitstraling van de omgeving, maar daarnaast ook de ontwikkeling van duurzame woningen wat van invloed is op de kwaliteit van de leefomgeving.

Wat moeten we ontwikkelen om over 30 jaar nog steeds een goed woonklimaat te hebben in NL?
Door veel in contact te zijn met NEPROM leden weet ik dat iedereen zich inzet om inspirerende en duurzame leefomgevingen te ontwikkelen. Vanwege de grote maatschappelijke opgave waar iedereen voor staat, merk ik dat er ook veel onzekerheid heerst onder ontwikkelaars. De kunst is om deze onzekerheden juist te omarmen en om te zetten naar zekerheden. Onder andere de overstap naar duurzame energiebronnen, klimaatadaptatie, circulariteit en de ontwikkeling van nieuwe woonconcepten worden steeds meer de norm. Ik denk ook dat dit over 30 jaar nog steeds voor een goed woonklimaat moet zorgen in Nederland.

Wat is je laatst gelezen boek of afgeronde serie?
Omdat ik in mijn vrije tijd veel dans, zing en repeteer bij een musicalvereniging, heb ik al een tijdje niet de rust genomen om een goed boek te lezen. Het kijken van een serie is dan toch makkelijker. Mijn laatste afgeronde serie is The Watcher, waar een gezin in een nieuw huis intrekt en vervolgens wordt gestalkt via brieven door iemand die zichzelf The Watcher noemt. Ik vind het altijd interessant om spannende series of documentaires te kijken, die ik vervolgens weer afwissel met mijn guilty pleasure 'Friends'. Alle seizoenen heb ik inmiddels al wel tien keer gezien, maar het blijft een goede afleiding.

Wat is de plek voor een vrijmibo?
Ik ben zelf vaak in Leiden en Utrecht te vinden. Ik heb in beide steden ook gestudeerd, waardoor veel leuke en gezellige plekken bekend zijn. In Leiden vind ik Lot & De Walvis, Annie's verjaardag en Tabu erg gezellig. In Utrecht ben ik fan van Carmel Market en Ruby Rose. Niet alleen om daar te borrelen, maar ook om heerlijk te eten.

Waarom NEPROM New Generation?
In eerste instantie vind ik het belangrijk dat er vanuit de NEPROM een platform is waar jonge medewerkers, werkzaam bij ontwikkelende bedrijven, kennis kunnen delen en kunnen netwerken. Daarnaast biedt dit netwerk ook de kans om een breder geluid vanuit de nieuwe generatie naar buiten te brengen en op een laagdrempelige manier meer de verbinding te kunnen zoeken met de gevestigde orde. Het is leuk om te zien dat de NEPROM New Generation steeds meer naamsbekendheid krijgt en meer wordt gezien als serieuze gesprekspartner binnen de NEPROM als het gaat om actualiteiten. Steeds meer directieleden attenderen ook hun jonge medewerkers erop om zich aan te sluiten bij de New Gen.