Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
26 juli 2023
Het gezicht van NEPROM New Generation: Thijs van Amelsfort
In "Het gezicht van NEPROM New Generation" komt iedere keer een ander lid van New Generation aan het woord over de dagelijkse werkzaamheden, visie én de NEPROM New Generation. Dit keer maken we kennis met Thijs van Amelsfort.

​Thijs werkt als development manager bij Lister Buildings, een innovatieve ontwikkelende belegger van circulaire (houten) gebouwen. In die rol heeft hij een sociaal- en natuurinclusief woon-zorggebouw ontwikkeld in Milsbeek. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor een gebiedsontwikkeling van 400 woningen in Oss. Met een toenemende projectportefeuille is Lister actief in (rand)stedelijk Nederland vanuit haar kantoren in Amsterdam en ’s Hertogenbosch.

Wat wil jij toevoegen aan een ontwikkeling?
In de basis probeer ik zo veel mogelijk circulaire en natuurinclusieve ambities  waar te maken. Denk aan modulair bouwen met een houten hoofddraagcyonstructie, maar ook aan het vroegtijdig betrekken van een ecoloog en landschapsarchitect. In Milsbeek komen die twee mooi samen. Niet alles kan overal, daarom onderzoeken we bij elk project wat haalbaar is. Mijn credo luidt: hout waar het kan, beton waar het moet . 


Wat moeten we ontwikkelen om over 30 jaar nog steeds een goed woonklimaat te hebben in NL?
Recent hebben we in een tender een gebiedsontwikkeling gepresenteerd waarin de totale materiaalgebonden uitstoot binnen het Nederlandse CO2 budget blijft. Dat is een primeur in Nederland! In onze ogen is het beperken van deze uitstoot één van de meest essentiële ontwikkelvoorwaarden voor een leefbare toekomst. Daarnaast speelt flexibiliteit op gebouwniveau een cruciale rol in het bepalen van een goed woonklimaat voor over dertig jaar. We moeten in staat zijn om in te spelen op een veranderende demografie en woonwensen maar ook nadenken over de toekomstige mobiliteitsbehoefte. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we aanpasbare plattegronden creëren en geen ondergrondse parkeergarages meer bouwen.

Wat is je laatst gelezen boek of afgeronde serie?
Onlangs heb ik het boek "Uitgewoond" van Floor Milikowski gelezen. Het boek biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van Amsterdam en stedelijke ontwikkeling, met onder andere de onteigening van woonwijken in Amsterdam-Oost. Deze ingrijpende maatregel heeft geleid tot de prachtige en levendige straten die we nu koesteren. Het werpt een interessant licht op het voorgestelde grondbeleid van Hugo de Jonge, dat misschien als extreem wordt gezien, maar hopelijk zal leiden tot geliefde gebiedsontwikkelingen.
 
Wat is de plek voor een vrijmibo?
Het liefste op een boot, aan het water of in de horeca van de 3WO. Ken je de Drie Wijzen uit Oost? Een inspirerend verhaal van drie vrienden over ondernemerschap en het creëren van plekken met een eigen identiteit. Zelfs op de vrijdagmiddagborrel is de parallel te zien met gebieds- en projectontwikkeling.  
 
Waarom NEPROM New Generation?
Waarom niet?  https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/211005_Thijs_RGB.png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/211005_Thijs_RGB.png

Tags