Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
30 november 2023
Het gezicht van NEPROM New Generation
De jonge vastgoedprofessionals aangesloten bij NEPROM zijn vertegenwoordigd binnen NEPROM New Generation. Binnen New Gen worden er regelmatig activiteiten gepland waarbij netwerken en kennisuitwisseling hand in hand gaan. Maak nu kennis met New Gen-lid Suzanne van de Kuilen.

In 'Het gezicht van NEPROM New Generation' komt iedere keer een ander lid van New Generation aan het woord over de dagelijkse werkzaamheden, visie én de NEPROM New Generation. 

Suzanne van de Kuilen is als Projectmanager werkzaam bij LATEI; een projectontwikkelaar met de focus op Midden Nederland. Actuele projecten die Suzanne onder haar hoede heeft zijn een aantal plots in de nieuwbouwwijk Groenpoort in Veenendaal-oost en een herontwikkeling aan de Soesterweg in Amersfoort. Daarnaast vertegenwoordigt Suzanne LATEI bij KAN Bouwen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen en kennis en ervaringen te delen. ​

Wat wil jij toevoegen aan een ontwikkeling?
 
De zachte kant van het vastgoed. Een ontwikkeling is mijns inziens pas echt geslaagd wanneer het voor de omgeving én eindgebruiker een waardevol stukje Nederland is geworden. Het zijn de mensen in de omgeving die het beste weten wat er speelt in een gebied en de eindgebruiker die weet waar zijn/haar behoefte ligt. Door goed te luisteren wordt je plan echt beter. Daarnaast heel praktisch: je verkleint het afzetrisico en de kans op bezwaren.  

Kun je een voorbeeld geven hoe je dit in de praktijk toepast?
 
Voor het project aan de Soesterweg in Amersfoort neem ik deel aan de werkgroep Soesterpark. Dit is een groep bewoners onder leiding van de gemeente die een concreet plan maakt om de wijk te vergroenen. Door hieraan deel te nemen weet ik wat er speelt in de wijk en hoe onze locatie écht iets toe kan voegen voor de bewoners. 

Voor project Radiks in Veenendaal heb ik pas potentiële bewoners gesproken tijdens de workshop voor dit project. Tijdens zo'n workshop nemen we het ontwerp door met geïnteresseerden om te kijken of het aansluit bij hun woonwensen en zo niet, hoe we dit beter aan kunnen laten sluiten. Potentiële bewoners kijken met een veel praktischere bril. Gaan mijn kinderen ruzie maken over welke slaapkamer voor wie is? Waar kan ik mijn kerstboom kwijt? Leuk die ramen tot op de grond, maar blijf ik niet eindeloos lappen? Momenteel zijn we bezig om de verzamelde input te verwerken in het ontwerp.  

Wat moeten we ontwikkelen om over 30 jaar nog steeds een goed woonklimaat te hebben in Nederland?
 
Verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving. Van omwonenden tot de natuurlijke omgeving. Ik denk dat we verder moeten kijken dan het plotje wat we ontwikkelen en ons verantwoordelijk moeten voelen voor zaken die breder in de omgeving spelen. 

Wat is je laatst gelezen boek of afgeronde serie?
 
De Camino van Anya Niewierra. Dat gaat over een vrouw die op zoek gaat naar antwoorden rondom het overlijden van haar man. Door het boek heen wordt steeds geschakeld tussen het “nu" en een brief waarin gebeurtenissen tijdens de burgeroorlog in Bosnië beschreven worden. Meeslepend vanaf de eerste pagina. 

Wat is de plek voor een
vrijmibo?
In elk geval op loopafstand van huis. Ik woon sinds kort in de binnenstad van Amersfoort en op 10 min lopen van kantoor, dus dat zit wel goed. Qua kroegjes en barretjes ben ik de boel hier nog aan het ontdekken, dus ik laat mij graag meeslepen door collega's. 

Waarom NEPROM New
Generation? 
We hebben bij LATEI vrij veel 'ervaring'. Dat is fijn en ik leer heel veel, maar het is ook fijn om met leeftijdsgenoten in contact te blijven. Verschillende generaties hebben vaak toch ook een verschillende kijk op zaken. Collega's met meer ervaring hebben hun eigen weg gevonden en laten zien hoe je die kan bewandelen. Dat is waardevol, maar ik ontdek ook graag andere paden om vervolgens mijn eigen weg te vinden. ​

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/suzanne%20new%20gen.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/suzanne%20new%20gen.jpg

Tags