Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
7 maart 2024
Het gezicht van NEPROM New Generation
De jonge vastgoedprofessionals aangesloten bij NEPROM zijn vertegenwoordigd binnen NEPROM New Generation. Maak nu kennis met New Gen-lid Rodrigo, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen.

In 'Het gezicht van NEPROM New Generation' komt iedere keer een ander lid van New Generation (New Gen) aan het woord over de dagelijkse werkzaamheden, visie én de NEPROM New Generation. 

Korte intro over jezelf (waar ben je werkzaam en waar ben je mee bezig)?
Ik ben Rodrigo Huttinga, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen. Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden richt Wilma Wonen zich voornamelijk op woningbouwontwikkeling, en dan in de meest brede zin. Zowel binnenstedelijk, inbreidingslocaties in een dorp of landelijk wonen in de natuur. Zelf werk ik op dit moment aan het project Mercator in Nieuw-Vennep, project De Bosrande in Putten en Landje van Sinneveld in Santpoort-Zuid.

Wat wil jij toevoegen aan een ontwikkeling? 
Wat wij ontwikkelen staat er vaak tientallen jaren en heeft daarmee een (grote) impact op de omgeving. Ik probeer met mijn ontwikkelingen een goede balans en synergie te vinden tussen de nieuwe woonomgeving en het bestaand gebied waardoor de gebieden elkaar zullen verbeteren en versterken.

Kun je een voorbeeld geven van hoe je dit in de praktijk toepast? 
Door vroegtijdig de omgeving echt goed te leren kennen, de buurtbewoners en andere belanghebbenden te spreken en te betrekken, maar ook andere factoren vanaf het begin mee te nemen. Bijvoorbeeld door bij de start van een ontwikkeling al na te denken over op welke wijze de flora en fauna in de omgeving kan worden verbeterd.

Zie jij een groot verschil tussen de “gevestigde generatie" en NEPROM New Gen?
Het verschil is niet heel groot maar ik merk dat de jongere generatie de grote integrale opgave van woningbouwontwikkeling in relatie tot de energietransitie, klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen et cetera voornamelijk ziet als een uitdaging, waar dat bij de gevestigde generatie geregeld nog als last wordt gezien.

Waarom vind jij het belangrijk om aangesloten te zijn bij NEPROM New Gen?
Allereerst omdat het een mooi netwerk is om te praten en van gedachten te wisselen over het vakgebied van projectontwikkeling. En simpelweg ook omdat het een gezellige, spontane club is die leuke en interessante activiteiten organiseert.

Wat moet er binnen de sector op korte termijn veranderen?
Hier kan ik een heel lang antwoord op geven want we staan voor ontzettend veel complexe uitdagingen die veelal integraal moeten worden aangepakt (maar dit maakt ons vakgebied ook ontzettend boeiend). Op korte termijn zou ik graag zien dat bezwaar- en beroepsperioden worden ingekort om de woningbouwopgave te versnellen. 

Waar word jij nou écht gelukkig van (zowel privé als werk gerelateerd)?
Werk gerelateerd: het ontrafelen van ingewikkelde vraagstukken. Privé eigenlijk precies het tegenovergestelde: genieten van de simpele dingen van het leven met mijn gezin.

Wat is je laatst gelezen boek of afgeronde serie? 
Komt een olifant bij de rechter. Het is een luchtig geschreven boek over New York en geschreven vanuit het perspectief van dieren die in de stad leven. In elk hoofdstuk staat een dier centraal en wordt omschreven welke impact dit dier heeft, of heeft gehad op New York en haar inwoners. 

Wat is dé plek voor een vrijmibo?
Ik woon niet ver van Zandvoort. Als de temperatuur en het weer het toelaat, rijd ik graag na het werk door om daar de week af te sluiten bij één van de vele strandtenten. Mijn vriendin en ik lekker in relaxstand en mijn kinderen (ik heb er 2) met de blote voeten in het zand.

Kettingvraag:
Vraag van Aline Doppenberg (Jebber): Welk project moet iedereen een keer gaan bekijken en waarom?
Recent heb ik Hafencity in Hamburg bezocht. Vanuit ons vakgebied bezien een prachtige herontwikkelingsopgave met zeer hoge ambities, zowel bezien vanuit architectuur als duurzaamheid. Een bezoek aan de Elbphilharmonie mag dan ook niet ontbreken, echt een aanrader!

Welke vraag wil jij de volgende geïnterviewde stellen?
Met wat voor ontwikkeling zou jij je nog wel eens bezig willen houden?

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website%20(43).png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/format%20afbeeldingen%20nieuws%20NEPROM%20website%20(43).png

Tags