Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/jan-fokkema/dubbelinterview.jpg
Nieuws
18 november 2015
Het nieuwe woningtekort
“Binnen enkele jaren hebben we een groot tekort aan geschikte ontwikkellocaties.” Dat zegt Jan Fokkema in een dubbelinterview met Yvonne van Mierlo (Blauwhoed).
“Binnen enkele jaren hebben we een groot tekort aan geschikte ontwikkellocaties, de prijzen lopen dan snel verder op. Daar moeten we nu op anticiperen.” Dat zegt Jan Fokkema in een dubbelinterview met Yvonne van Mierlo (Blauwhoed) door Gebiedsontwikkeling.nu.

Het dubbelinterview is het tweede uit een serie van vijf over stad en platteland, transitielocaties, particulier opdrachtgeverschap, oude gewoonten, verstofte plannen en meer.

In het interview erkent Jan Fokkema dat een belangrijk deel van de opgave zit in stedelijk gebied, in oude kantoorgebouwen, industrieterreinen. Maar de binnenstad is niet zaligmakend. Hij verwacht blijvende belangstelling voor het wonen aan de rand van de stad in een mooie nieuwbouwwijk met voorzieningen in de buurt, van waaruit je ook je werk in een andere stad makkelijk kunt bereiken.

De ontwikkeling daarvan blijft voor een belangrijk deel het werk van ontwikkelaars. Consumenten willen meer zeggenschap, maar niet noodzakelijk de sores van het opdrachtgeverschap, is zijn overtuiging. “Co-creatie  en particulier opdrachtgeverschap zijn de vormen, maar waar het eigenlijk om gaat, is dat je je als professional op een andere manier verhoudt tot de burger.”

Lees het hele dubbelinterview 


Wilt u het NEPROM-nieuws via e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de tweewekelijkse NEPROM Update.