Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
17 december 2014
Hoe krijg ik een energielabel voor nieuwbouw woningen?
Hoe gaat het energielabel voor nieuwbouw woningen per 1 januari 2015 in zijn werk? Dit wordt stukje bij beetje duidelijk.
Hoe gaat het energielabel voor nieuwbouw woningen per 1 januari 2015 in zijn werk? Dit wordt (helaas stukje bij beetje) duidelijk gemaakt door het ministerie van BZK. 

Alle nieuwbouwwoningen die worden opgeleverd na 1 januari 2015 dienen bij oplevering een definitief energielabel te hebben. Het energielabelcertificaat moet door de verkoper (ontwikkelaar of bouwer) bij oplevering aan de koper worden overhandigd. De verkoper verkrijgt dit energielabel door op de website www.energielabelvoorwoningen.nl over 10 punten aanvullende informatie te verschaffen. Een EPC-berekening volstaat niet. Een extern deskundige beoordeelt de informatie en verschaft daarna een definitief energielabel. Dit is hoogstens een A. Voor woningen worden geen plussen (meer) toegekend.

Zolang de woning nog niet is opgeleverd, volstaat een voorlopig energielabel. Hiermee mag u adverteren als uw woning nog niet is opgeleverd. Dit is voor alle nieuwbouwwoningen met bouwaanvraag na 1 januari 2006 een energielabel A. 

Lees de FAQ’s voor ontwikkelaars (via RVO)

Lees de aanvullende FAQ’s voor ontwikkelaars (via Lente-akkoord)

Voor meer vragen kunt u terecht bij Claudia Bouwens.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/a-label-woning-286.jpg

Tags