Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
14 december 2023
Inschrijving NEPROM-prijs 2024 geopend
NEPROM roept gemeentebestuurders, project- en gebiedsontwikkelaars en andere professionele opdrachtgevers op om hun meest succesvolle locatie- of gebiedsontwikkeling aan te melden voor deze prestigieuze prijs.

Met de prestigieuze NEPROM-prijs wil NEPROM de hoogwaardige (her)ontwikkeling van locaties en gebieden stimuleren en daarbij de aandacht vestigen op het grote belang van goede samenwerking tussen gemeenten en marktpartijen.  

De winnaar van de NEPROM-prijs 2024 wordt bekend gemaakt tijdens de DVDP op 16 mei 2024 in Den Bosch. Inschrijven kan tot en met 16 februari 2024. 

De deskundige jury onder voorzitterschap van Josja van der Veer (directeur Ruimte & Duurzaamheid bij de gemeente Amsterdam) beoordeelt de inzendingen onder andere op: 

  • de impact van de ontwikkeling in termen van gebruikswaarde, beleving, leefbaarheid, identiteit, veiligheid en sociale cohesie; 
  • de maatschappelijke bijdrage in termen van duurzaamheid, toekomstbestendigheid, klimaatadaptie, natuurinclusiviteit en betaalbaarheid; 
  • de conceptuele kracht, de architectonische uitstraling en de stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing; 
  • de samenwerking tussen overheid en de professionele opdrachtgever(s); 
  • de betrokkenheid van (toekomstige) gebruikers, eigenaren en de omgeving. 

Winnaar 2021: Grote Markt Oostzijde in Groningen  
De NEPROM-prijs 2021 werd toegekend aan de gemeente Groningen en de ontwikkelaars VolkerWessels en MWPO voor de herontwikkeling van de oostzijde van de Grote Markt met onder andere woongebouwen, een hotel en het Forum. 

Eerdere winnaars van de NEPROM-prijs zijn Monnikenhuizen in Arnhem, Centrumplan Almere, Westerdokseiland in Amsterdam, Nesselande in Rotterdam, De Oriënt in Den Haag, De Markthal en het Laurenskwartier in Rotterdam, ZuiderDUIN in Almere en Strijp-S in Eindhoven. 

Project aanmelden   
Aanmelden is mogelijk tot en met 16 februari 2024 via het online inschrijfformulier.

Reglement en aanleveren bijlagen
Bekijk het reglement en de toelichting over het aanleveren van de bijlagen. ​

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/nepromprijs2021.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/nepromprijs2021.jpg

Tags