Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 maart 2017
Interview: Jan Fokkema over binnenstedelijke ontwikkeling
Er ligt veel druk op het binnenstedelijk gebied en de verstedelijking zet nog altijd door. Hoe gaan we slim met de ontwikkelingen om?
Er ligt veel druk op het binnenstedelijk gebied en de verstedelijking zet nog altijd door. Hoe bieden we deze situatie het hoofd en gaan we slim met de ontwikkelingen om? Jan Fokkema Friso de Zeeuw, Maxime Verhagen en Bart Rijken delen hun visie.

De website Bouw in Ontwikkeling publiceerde deze week vier expert-interviews over het thema Binnenstedelijke Ontwikkeling. Een quote uit het interview met Jan Fokkema (directeur NEPROM): “Er blijven ook de komende jaren mensen naar stedelijk gebied trekken. Het zou fantastisch zijn als we van de 700.000 woningen die er de komende tien jaar bij moeten komen vijftig procent binnenstedelijk kunnen realiseren. Dat stelt Nederland meteen voor een enorme opgave. Niet alleen is wonen belangrijk, ook spelen natuurlijk diverse factoren een rol in stedelijk gebied zoals infrastructurele en mobiliteitsvraagstukken.

De volgende slag in binnenstedelijke ontwikkeling is dat we gebiedstransformaties moeten intensiveren. Het vraagt veel van een gebied en stakeholders. Tijd bijvoorbeeld. De doorlooptijden van gebiedstransformaties bedragen nu tien tot vijftien jaar. Om echt slagen te maken moeten we die verkorten, en dus de transformaties versnellen. Ook is schaalvergroting noodzakelijk.”  

Lees verder op Bouw in Ontwikkeling

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/publicaties/BIO3.jpg

Tags