Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
22 januari 2019
Jan Fokkema over bouwkosten en middensegment woningen bij BNR
BNR sprak vanochtend Jan Fokkema (directeur NEPROM) n.a.v. uitspraken van de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens over bouwen in het middensegment in Amsterdam.

​Bouwbedrijven zouden nauwelijks nog bouwen voor het middensegment vanwege de kleine marges, aldus een onderzoek van ABN AMRO. Als gevolg van personeelskrapte en bouwmaterialenschaarste zouden ontwikkelaars alleen dure projecten met hoge marges realiseren.

"Bouwen voor het middensegment is juist wél rendabel," reageerde de Amsterdamse wethouder Wonen Laurens Ivens. In een gesprek met BNN noemt Jan Fokkema (directeur NEPROM) dit standpunt 'koppig'. Volgens de directeur van de NEPROM maakt Ivens het juist extra lastig om betaalbare woningen voor de middeninkomens te bouwen.

Volgens Ivens houdt bouwen van waardevaste objecten de stad ook op de lange termijn aantrekkelijk, volgens Jan Fokkema ligt dat genuanceerder: "In Amsterdam is de situatie helemaal complex door de strenge regels ten aanzien van middeldure huurwoningen waardoor producten ontstaan die voor investeerders niet meer interessant zijn en dus niet meer gebouwd gaan worden." Jan Fokkema denkt dat de oplossing ligt in een andere, snellere manier van bouwen en in bouwen aan de stadsranden. Maar daarover gaat uiteindelijk de burger.
 
Luister naar het gesprek met Jan Fokkema

Lees het onderzoek van ABN AMRO

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/logo_bnr.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/logo_bnr.jpg

Tags