Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/winy-maas.jpg
Nieuws
2 augustus 2014
Jubileumbijeenkomst Leergang Projectontwikkeling 30 jaar
Onze befaamde Leergang bestaat 30 jaar: beslist een volwassen opleiding dus, maar wél jong van geest, praktijkgericht en actueel.

Onze befaamde Leergang Projectontwikkeling bestaat 30 jaar: beslist een volwassen opleiding dus, maar wél jong van geest, praktijkgericht en actueel. Sinds 1984 hebben zo'n 2500 professionals de opleiding gevolgd. Dat vieren we. En wel op 18 september in Rotterdam met een boeiende inhoudelijke netwerkbijeenkomst met als titel ‘Vakmanschap en ondernemerschap op z’n Rotterdams’. Keynote spreker is architect Winy Maas (MVRDV).  Plaats van handeling: de Fenixloodsen op het tot de verbeelding sprekende Katendrecht.

Praktische informatie
Datum: donderdag 18 september 15.00-19.00 uur.
Plaats: Fenixloodsen, Katendrecht, Rotterdam.
Kosten: Voor oud-deelnemers aan de NEPROM Leergang Projectontwikkeling (LPO) bedragen de deelnamekosten € 40,- per persoon (excl. btw). Ook niet oud-deelnemers van de Leergang Projectontwikkeling zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de kosten voor deelname € 75,-. De kosten zijn inclusief koffie/thee en borrel.

download het volledige programma

Aanmelden
Aanmelden kan door een email te sturen aan Renske Wiese o.v.v. 'Aanmelding Jubileumbijeenkomst’ met je gegevens: naam, functie, contactgegevens en het jaartal waarin je de Leergang hebt gevolgd. Ook ontvangen we graag deze gegevens van een eventuele introducé.

Voorafgaand aan de bijeenkomst organiseren we voor deelnemers van 14.00-15.00 uur twee rondwandelingen: een ‘Rondje Katendrecht’ of een ‘Rondje Wilhelminapier’. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend. Het aantal deelnemers is per rondwandeling echter beperkt tot maximaal 20 personen. Mocht je hieraan willen deelnemen dan kun je dit aangeven in je aanmelding. Reserveer dus snel een plek.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

Heb jij nog contact met je oude leergang-groep? Laat het ons weten en stuur een mail aan Paul Splinter. Wij hopen een flink aantal oud-deelnemers op 18 september te treffen in Rotterdam.

Programma

15.00 Ontvangst met koffie/thee
15.30 Welkom door Jan Fokkema, directeur NEPROM
15.45

Talkshow ‘Vakmanschap en innovatie’
Jan Fokkema gaat met een aantal inspirerende gasten in gesprek over vakmanschap en nieuwe ontwikkelingen in ons vak.

Met onder meer Yvonne van Mierlo (directeur Blauwhoed Studio) en Koen Westhoff (Rebel Group en vml. directeur gebiedsontwikkeling Gemeente Rotterdam)

16.30

Speech door Winy Maas, MVRDV

De stedelijke opgaven en oplossingen van nu en morgen
Winy Maas is één van de bekendste architecten en stedenbouwkundig ontwerpers ter wereld en medeoprichter van het gerenommeerde bureau MVRDV. Hij deelt met ons zijn visie op de stedelijke opgaven en oplossingen van nu en morgen. Hij gaat  in op de vraag hoe wij hieraan als professionals een bijdrage kunnen leveren en hij vertelt over hoe hij zelf invulling geeft aan ‘vakmanschap’.

Aan de hand van internationale en Nederlandse projecten laat hij zien hoe hij met zijn bureau MVRDV zoekt naar oplossingen, en hoe hij ze vertaalt in aansprekende ontwerpen en projecten. Niet alleen met grootschalige projecten in steden, zoals de Rotterdamse Markthal maar ook van opvallende gebouwen die gebieden in middelgrote gemeenten verrijken, zoals de Glazen Boerderij in Schijndel en de Boekenberg in Spijkenisse.

17.00 Gelegenheid tot stellen van vragen aan Winy Maas
17.15 Afsluiting en borrel

Exclusief: Combineer de bijeenkomst met een 'Rondje Katendrecht' of een 'Rondje Wilhelminapier’.
Katendrecht en de Wilhelminapier zijn volop in beweging. Voorafgaand aan de bijeenkomst bieden we je dé gelegenheid om deze gebiedsontwikkelingen met eigen ogen te zien. Dit doen we direct betrokken kenners van het gebied. Christiaan Cooiman (Heijmans Vastgoed) leidt ons rond over Katendrecht en Peter Bart (Synchroon) laat ons de Wilhelminapier zien. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de Fenixloodsen op Katendrecht. Om 15.00 uur zijn we terug voor de start van de bijeenkomst. Voor deelname aan de rondwandelingen worden geen extra kosten gerekend. Het aantal deelnemers per rondwandeling is echter beperkt tot maximaal 20 personen en exclusief voor deelnemers aan de Jubileumbijeenkomst. Reserveer dus snel een plek. Mocht je hieraan willen deelnemen dan kun je dit aangeven in je aanmelding.


Blik op de Wilhelminapier vanaf de Fenixloodsen op Katendrecht


De Markthal - Rotterdam - © Provast


De Glazen Boerderij - Schijndel - © Daria Scagliola & Stijn Brakkee


De Boekenberg  - Spijkenisse - © Jeroen Musch

Kijk voor meer informatie over de Leergang Projectontwikkeling op www.neprom.nl/lpo

Foto Winy Maas © Boudewijn Bollmann