Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
30 januari 2020
Jubileumeditie Rabo Vastgoedprijs op DVDP
Vanaf 2021 werken Rabobank en de NEPROM samen aan de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de speciale jubileumeditie van de Rabo Vastgoedprijs op de DVDP.

Tijdens de jubileumeditie van haar Vastgoedprijs blikt Rabobank terug op 30 jaar Vastgoedprijs: wie van de 15 winnaars heeft zich de afgelopen jaren het beste aangepast aan de veranderingen in de markt. De winnaar van de jubileumeditie van de Rabo Vastgoedprijs wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 16 april in Den Bosch.

30 jaar Vastgoedprijs
De Rabo Vastgoedprijs werd in 1990 voor het eerst uitgereikt. In 30 jaar tijd is de prijs in de vastgoedmarkt uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde prijs. De prijs beloont onderscheidende initiatieven in de vastgoedmarkt en is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Ook beoordeelt de jury in hoeverre het initiatief getuigt van een gezonde projecteconomie en een verantwoord projectrisico kent. Tot slot spelen ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact een rol.

Vooruitkijken
“Met de viering van het jubileum blikken we terug en kijken we vooruit”, aldus Roel van de Bilt, directeur Rabo REF. “De Rabo Vastgoedprijs is in 30 jaar uitgegroeid tot een begrip in de markt. We zien ook dat er in de afgelopen jaren meer vastgoedprijzen zijn ontstaan, wat het gevaar van inflatie met zich meebrengt. Rabobank gaat daarom haar krachten bundelen met de NEPROM en samen de al bestaande NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling krachtig in de markt zetten. Op deze manier brengen we financiële vastgoedkennis en brede kennis van de markt bij elkaar. Wij verwachten daardoor meer impact te kunnen hebben op de kwaliteit van de vastgoedontwikkeling in Nederland.”

NEPROM-prijs
De NEPROM-prijs heeft als doel het stimuleren van hoogwaardige ontwikkeling van locaties. Daarbij vestigen Rabobank en NEPROM in het bijzonder de aandacht op het grote belang van goede samenwerking tussen overheid en professionele opdrachtgevers (marktpartijen). Een deskundige jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Denk daarbij aan elementen als herontwikkeling, consumentenwensen, klantbenadering, co-creatie, duurzaamheid en energiezuinigheid. Jan Fokkema, directeur van de NEPROM: “Wij juichen de samenwerking met de Rabobank van harte toe. We willen de prijs nog prestigieuzer in de markt zetten en het voor gemeenten en marktpartijen nog aantrekkelijker maken om hun beste ontwikkelingen in te zenden.” De tweejarige NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling wordt in 2021 voor de negende maal uitgereikt. Eind dit jaar zal de inschrijving open gaan.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Rabobank%20website%20nieuw.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Rabo%20vastgoedprijs%20website.png

Tags